Ahmet Cevher Eröz: 'Kira ücretleri öğrenciler arasında endişe kaynağı'

Saadet Partisi Konya İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Ahmet Cevher Eröz üniversite için Konya'ya gelen öğrencilerin kira sorununu dile getirdi. Eröz konuşmasında 'Konya'da oturulabilecek bir evin en düşük kirası neredeyse 15-17 bin TL'den başlamaktadır ve bu rakam 25-30 bin TL'lere kadar ulaşmaktadır' dedi.

Ahmet Cevher Eröz: 'Kira ücretleri öğrenciler arasında endişe kaynağı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Saadet Partisi Konya İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Ahmet Cevher Eröz; “Geçtiğimiz günlerde Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçlarının açıklandı öncelikle Konya’mıza gelen genç kardeşlerimize hoş geldiniz diyorum eğitim ve öğretim hayatlarında başarılar diliyorum. Maalesef ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik durum tüm vatandaşlarımızı zorlamaktadır.

Bir insanın en temel hak ve ihtiyaçlarından birinin barınma olduğu ortadadır. Bugün Konya genelinde vatandaşlarımızın önemli bir bölümü bu temel hak ve ihtiyaçları hususunda büyük sıkıntılar çekmektedir. Üniversite kenti kimliğiyle öne çıkan Konya’mızda öğrencilerimiz için kiralık ev bulmak zorlu bir süreç haline geldi. Kira fiyatlarının yüksekliği, öğrenciler arasında büyük bir endişe kaynağı olmuş durumda. Konya’ya eğitim öğretim hayatı için gelen bir üniversiteli kardeşimiz ev tutmaya kalkıştığında görecektir ki Konya’da oturulabilecek bir evin en düşük kirası neredeyse 15- 17 bin TL’den başlamaktadır ve bu rakam 25-30 bin TL’lere kadar ulaşmaktadır.

Geçen sene 1250 TL olan kredi ve burs ücretlerinde de bu sene çok bir şey değişmeyeceğini biliyoruz ve yetkililere soruyoruz bu kardeşlerimiz geçimlerini nasıl sağlayacak. Kira ücretleri öğrencimizin en büyük korkusu olmaya devam etmektedir. Kiracı ile ev sahiplerini memnun edecek adımı atmayan iktidar, mahkeme salonlarına taşınan kira ücreti konusuna çözüm getirme isteği taşımamaktadır. Söz veriyoruz bu kara düzeni değiştirecek ve milletimiz için müreffeh bir geleceği hep birlikte inşa edeceğiz.”