Alışveriş yaptıktan sonra fiş vermeyeninde, fiş almayanında sonu ceza!

Alışveriş yaptıktan sonra fiş vermeyen işletme için, alışveriş sonrası fiş almayan tüketici için kötü haber. Her ikisinde ceza verileceği belirtildi.

Alışveriş yaptıktan sonra fiş vermeyeninde, fiş almayanında sonu ceza!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yaptığı yeni düzenleme ile 7 bin TL ve üzeri ödemeler için banka veya kredi kartı zorunluluğu getirileceği öncesinde duyulmuştu. Bu duyurunun ardından şimdide yeni bir zorunluluk ortaya konulduğu duyuruldu. 

Vatandaşların çoğu alışverişlerinj  cep telefonundan takip ettigi için fiş almaya gerek duymuyordu. Artık yeni çıkacak düzenleme ile fiş almak zorunlu hale gelecek.

Gelir idaresi başkanlığının yayınladığı düzenleme taslağına göre  alışverişlerinde fiş almayan tüketiciler 5 iş günü içinde idareye bildirirse ceza almayacak. Ancak bu süre zarfı dışında bildirirse 5 bin lira olan cezadan malesef kaçamayacak. 

2 Ağustos 2024'te resmi gazetede yayınlanan 7524 sayılı kanun, fiş kesmeyen ve almayanlara karşı olan cezayı dahada ileriye taşıdı.  

Bu yasa sonucu fiş almayan tüketicilere ve fiş vermeyen işletmeye 5 bin lira ceza kesilebilecek. Ancak bu durum için iki koşul şart. 

Bunlardan ilki; tüketici fiş almadığını 5 iş günü içinde bildirmeli.

İkincisi ise; bu bildirimin idarenin incelemesi öncesinde yapmalı.