2024-2025 Pancar Alım Kampanyası Başladı

Konya Şeker ve Çumra Şeker fabrikalarında 2024-2025 pancar alım kampanyası başladı. Yatırımlar ve kapasite artışlarıyla birlikte, bu yıl 3,6 milyon ton pancar alımı bekleniyor.

TAKİP ET

Konya Şeker ve Çumra Şeker fabrikalarında 2024-2025 pancar alım kampanyası düzenlenen törenle başladı.

Konya Şeker'in 71'inci ve Çumra Şeker'in 21'inci pancar alım kampanyasına yoğun bir çiftçi katılımı gerçekleşti.

Törene, PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, Çumra Belediye Başkanı Mehmet Aydın, Akşehir-Ilgın Pancar Ekicileri Kooperatif Başkanı Yusuf Yazır ve diğer protokol üyeleri, çalışanlar ile çiftçiler katıldı.

Açılış konuşmasında Başkan Ramazan Erkoyuncu, kampanyanın ülkemize, çiftçilere ve sektöre hayırlı olmasını diledi. Başkan Erkoyuncu, “2024-2025 pancar alım kampanyası başladı. Konya Şeker ve Çumra Şeker fabrikalarımızın bu yılki kampanyaları üretim verimliliği açısından oldukça umut verici” dedi.

Kapasite Artışı ve Yatırımlar

Başkan Erkoyuncu, Çumra Şeker'in günlük pancar işleme kapasitesinin artırıldığını ve 16 bin 500 ton olan kapasitenin yeni yatırımlarla 20 bin 500 tona çıkacağını duyurdu. Konya Şeker Fabrikası'nın da kapasitesinin 10 bin tondan 11 bin 500 tona yükseldiğini belirterek, iki fabrikanın toplam günlük pancar işleme kapasitesinin 31-32 bin tona ulaşacağını söyledi.

Erkoyuncu, fabrikaların kapasite artırımlarını öz kaynaklarla karşıladıklarını vurgulayarak, “Borçlarımızı yapılandırdık ve düzenli ödüyoruz. Yatırımlarımızı tamamen öz kaynaklarımızla gerçekleştiriyoruz. Seydibey Tarım Ürünleri Entegre Tesisi'nde güneş enerjisi yatırımlarımızı tamamladık, diğer tesislerimizde de bu yönde çalışmalara devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Pancar Verimi Oldukça Yüksek

Bu yıl pancar veriminin oldukça iyi olduğunu belirten Erkoyuncu, 3 milyon 600-650 bin ton pancar girişi beklediklerini açıkladı.

Çiftçilerle yapılan görüşmelerde verimin yüksek olduğuna dair olumlu geri dönüşler aldıklarını belirten Erkoyuncu, “Aldığımız numuneler de bu durumu doğruluyor. İnşallah bereketli bir yıl olur” diyerek 2024-2025 kampanyasının hayırlı olmasını diledi.

Rasyonel Haber
Yorumlar 2
Behçet Karaca 26 Eylül 2024 21:15

Kampanyanın açılış tarihi belli, niye zamanında yapıp da tamamlamamışlar o zaman kapasiteleri, 1 ay diyor bu sene zor biter hadi geçmiş olsun çiftçilere

İbrahim 26 Eylül 2024 21:15

Çumrada ortalama polar 11 12 geliyormuş, bu nasıl bir kampanya daha bismillah demedik. Recep Başkanı çok ararız çok.

Bakmadan Geçme