2025 fazla mesai ücretleri belli oldu: Kim ne kadar alacak?

2025 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin açıklanmasının ardından, devlet memurlarının fazla mesai ücretleri belirlendi. İşte memurların fazla mesaiden alacakları ücretler...

TAKİP ET

Devlet memurları, 2025 yılında fazla mesai ücretlerine yapılacak artışı merakla bekliyordu. Yeni düzenlemeye göre, memurların saat başı fazla mesai ücreti 10 TL 10 kuruştan 12 TL 80 kuruşa yükseltilecek. Bu değişiklikle birlikte memurların fazla mesai ücretleri %26,7 oranında artacak ve yeni ücretler ocak ayı itibariyle geçerli olacak.

Bunun yanı sıra, bakanlıkların özel kalem müdürlüklerinde görev yapan makam şoförleri de dahil olmak üzere tüm personele ayda 90 saat, genel müdürlüklerin merkez teşkilatlarındaki şoförlere ise ayda 60 saat ile sınırlı olmak kaydıyla, fazla mesai ücreti 10 TL 70 kuruş yerine 13 TL 60 kuruş olarak ödenecek.

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'ne bağlı yurtlar ve üniversitelerde görev yapan, fazla mesai karşılığında izin kullanamayan personele ise, ayda 90 saati aşmamak üzere saat başı 12 TL 80 kuruş ek ödeme yapılacak.

Ayrıca, mesleki ve teknik eğitim belgesi kapsamında yer alan meslek yüksekokullarıyla ilişkilendirilen mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında görev yapan Milli Eğitim Bakanlığı idari personeline, yasal mesai saatleri dışında fiilen yaptıkları fazla mesai için, ayda 100 saati aşmamak kaydıyla saat başı 21 TL 80 kuruş ödeme yapılacağı açıklandı.

Rasyonel Haber

Bakmadan Geçme