Araç Sahiplerine Müjde: Ödemeler Artık e-Devlet'ten Tek Tıkla Yapılabilecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, tünel, köprü ve otoyol geçişlerine ilişkin ödemelerin artık e-Devlet üzerinden tek tıkla yapılabileceğini duyurdu. Detaylar haberimizde.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, araç sahiplerini yakından ilgilendiren önemli bir gelişmeyi duyurdu. Artık tünel, köprü ve otoyol geçişlerine ilişkin ödemeler, e-Devlet sistemi üzerinden güvenli ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilecek.

TÜRKSAT tarafından geliştirilen ve işletilen e-Devlet sistemi, kamu hizmetlerinin dijitalleşmesi ve teknolojik entegrasyonunda önemli bir rol oynamaya devam ediyor.

Yeni düzenleme ile birlikte, Karayolları Genel Müdürlüğü ve özel şirketler tarafından işletilen tüm ücretli yolları kapsayan bu sistem, vatandaşlara büyük kolaylık sağlayacak. Araç sahipleri artık otoyol kullanımlarını takip edebilecek, yasal takibe konu olmamış geçiş borçlarını ve cezaya düşmemiş ödemeleri kolayca yapabilecekler.

e-Devlet üzerinden gerçekleştirilen bu işlemler, borç ödeme imkanı, ihlalli geçiş bildirimi ve borç sorgulama gibi işlemleri daha kullanıcı dostu bir hale getiriyor. Bu geliştirmeler sayesinde, geçişlerin cezaya düşmeden ödenmesi sağlanacak olup, bu işlemleri yalnızca üzerine plakası kayıtlı araçları olan kişiler yapabilecek.

Rasyonel Haber

Bakmadan Geçme