Başkan Altay'dan birlik mesajları: 'Bayrağımız hepimizi birleştiriyor'

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Hatay'da deprem zamanında yaptıkları çalışmalara değindi. Altay, 'Bayrağımız hepimizi birleştiriyor ve zorluk olduğunda bir araya gelip aynı hedef doğrultusunda çalışabiliyoruz.' dedi.

TAKİP ET

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Birlik Vakfı Bursa Şubesi'nin Cuma Meclisi programına katıldı. Program kapsamında 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem sonrası kentte yaptıkları çalışmalara değindi.

Türkiye'nin zorluklarda ve sevinçlerde bir araya gelen bir ülke olduğuna dikkati çeken Başkan Altay, 'Bayrağımız hepimizi birleştiriyor ve zorluk olduğunda bir araya gelip aynı hedef doğrultusunda çalışabiliyoruz. Sevinçlerimizde de böyle. İşte milli takım bir maç kazandığında herkes sokağa çıkabiliyor. Bence bunları işlemeye devam etmek gerekiyor' diye konuştu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın açıklamaları şu yönde: 'Allah bu acıları tekrar yaşatmasın. Önce kendi binalarımızı uygun şekilde yapmalıyız. Yeni üretilenlerde sorun yaşanmamalı, sonrasında da elimizdeki yapı stoğunu hızla yenilemeli ve depreme karşı güvenli hale getirmemiz gerekiyor'

'3 ÖNEMLİ GÖREVİM VAR'

'Benim uluslararası üç önemli görevim var. Dünya Belediyeler Birliği (UCLG) Başkanlığı, Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) Başkanlığı ve Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği (AGRİCİTİES) Başkanlığı.

Özellikle Filistin meselesinde uluslararası kamuoyunda yaşanan mağduriyeti anlatma imkanımız oldu. UCLG Başkanlığımız döneminde hem Türkiye'yi daha iyi anlatma fırsatı hem de Filistin başta olmak üzere dünya üzerinde yaşanan meselelerle ilgili kanaat belirtme imkanımız oldu.'

'KONYA, KİMLİĞİNİ, GELENEKLERİNİ KORUYAN BİR ŞEHİR'

'Bu aslında Konya'nın Selçuklular dönemine ortaya koyduğu medeniyetin bir sonucu. 1096'dan 1308'e kadar 200 yıldan fazla Konya başkent olmuş. Anadolu'nun hangi şehrine giderseniz gidin Selçuklu'nun yaptığı bir imaret, bir medrese, bir cami görürsünüz. Konya da bir medreseler şehri. Konya; ilim, irfan şehri özelliğini şu anda da üniversitelerle ayakta tutmaya çalışıyor.

Konya, kimliğini, geleneklerini koruyan bir şehir. Muhafazakarlığını koruyan bir şehir. Maalesef ki Konya'yla ilgili bir olumsuzluk çıktığında kıyameti koparan bir kitle var. Biz şehrimizde yaşamaktan mutluyuz. Konya'yı geleceğe taşımak için çaba sarf ediyoruz, gayret ediyoruz. Rabbim muvaffak etsin. Tüm şehirlerimiz bu güzellikleri paylaşsın diye dua ediyoruz'

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme