Başkan Altay: 'Ülkemizin ve Dünyanın Size İhtiyacı Var'

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Üniversite Buluşmaları kapsamında Necmettin Erbakan Üniversitesi öğrencileriyle buluştu. Altay, Türkiye'nin gençlerin gücüyle daha da güçleneceğini belirtti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Gençlik Meclisi'nin düzenlediği “Üniversite Buluşmaları” kapsamında Necmettin Erbakan Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Konya'nın, 10 bin yıllık şehir hayatı ve Türkiye'nin en çok üniversiteye sahip şehirlerinden biri olduğunu belirten Başkan Altay, gençlere Konya'nın tarihi eserlerini mutlaka ziyaret etmelerini ve Büyükşehir Belediyesi'nin gençlik projelerinden yararlanmalarını tavsiye etti.

Altay, uluslararası alanda yürüttüğü görevlerde Filistinlilerin sesi olabilmek için çaba sarf ettiklerini ifade ederek, “Güçlü bir ülke olmak zorundayız. Türkiye'nin son 20 yılda büyük ilerlemeler kaydettiğini görüyoruz. Ülkemizin size ihtiyacı var, dünyanın size ihtiyacı var” dedi.

Konya, Bir Medeniyet Şehri

Başkan Altay, Konya'nın Çatalhöyük gibi dünyanın ilk yerleşim yerlerinden biri olduğunu ve Selçuklu başkenti olarak dünya medeniyetlerinin en önemli merkezlerinden biri haline geldiğini belirtti.

Selçuklu dönemine ait pek çok eserin Konya'da görülebileceğini söyleyen Altay, gençlerin bu tarihi değerleri ziyaret etmeleri gerektiğini vurguladı.

Gençlik Projeleriyle Geleceğe Katkı

Başkan Altay, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin gençlere yönelik hayata geçirdiği Gençlik Meclisi, Sosyal İnovasyon Ajansı, Kapsül Teknoloji Platformu, Genç Kültür Kart gibi projelerin Türkiye'ye örnek olduğunu belirtti. Bu projelerle gençlerin gelişimlerine katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

“Kötülüğü Elimizle Düzelteceğimiz Günler Gelecek”

Başkan Altay, Filistin'de yaşanan dramı uluslararası toplantılarda gündeme taşıdıklarını belirterek, “Eskiden kötülüğe karşı sadece kalbimizle buğz ediyorduk. Şimdi sözümüzle düzeltmeye çalışıyoruz. İnşallah, elimizle düzelteceğimiz günler de sizin yaşadığınız Türkiye'de gerçekleşecek” dedi.

Rasyonel Haber

Bakmadan Geçme