Esnaf Dert Yandı: 'Piyasayı Bitirdiler, Gurbetçiler Bile Pazarlık Yapıyor'

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, Karaman'da esnafı ziyaret etti. Ekonomik krizden etkilenen esnaf, yaşadıkları zorlukları Ekici'ye anlattı. Detaylar haberimizde.

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, bir dizi temaslarda bulunmak için gittiği Karaman'da esnafı ziyaret etti. Ziyaret sırasında ekonomik kriz nedeniyle işlerinin düşüklüğünden şikayet eden esnaf, yaşadıkları zorlukları Ekici'ye anlattı.

“Piyasayı Bitirdiler”

Bir telefoncu esnafı, yükselen döviz kuru nedeniyle artan telefon fiyatlarının işlerini olumsuz etkilediğini belirterek, “Piyasayı bitirdiler. İşlerimiz eskiden iyiydi, şimdi değil. Bir telefon 50-60 bin lira oldu. Halk ne yapsın? İnsanlara vaat ettiklerine bakın, bir de yaşadıklarına bakın. Vaat ettiklerini neden yaşayamıyoruz?” diyerek yaşadığı sıkıntıları dile getirdi.

“İşçilikten Kısarak Devam Ediyoruz”

Ekici'nin ziyaret ettiği bir başka telefoncu dükkânındaki çalışan ise, işçilik maliyetlerini kısmak zorunda kaldıklarını belirtti. “Piyasanın durumu belli. Giderimiz çok ama gelir ona göre yok. Keşke hiçbir şeye zam gelmesin, asgari ücret de artmasın. Zam lafını duyduğumuzda aklımıza hemen fiyat artışları geliyor,” şeklinde konuştu.

“Gurbetçiler Bile Pazarlık Yapıyor”

Butik dükkânı işleten bir kadın esnaf ise, eskiden alışverişlerinde pazarlık yapmayan gurbetçilerin bile artık pazarlık yaptığını ifade etti. “Eskiden Avrupalılar daha çok alışveriş yapıyordu ama şu an yok. Herkes pazarlık peşinde,” diyerek ekonomik durumun ticarete etkisini gözler önüne serdi.

Rasyonel Haber

Bakmadan Geçme