Esnek çalışma saatleri geliyor! İşte üzerinde çalışılan o model...

Hükümetin gündeminde yer alan 'esnek çalışma' modeli, hafta sonu Ahlat'ta gerçekleştirilecek kabine toplantısında masaya yatırılacak. Eylül ayında hız kazanacak İş Kanunu'ndaki değişiklikler kapsamında dört farklı esnek çalışma modeli üzerinde durulacak.

TAKİP ET

Kabine toplantısında ele alınması beklenen esnek çalışma modelleri arasında uzaktan çalışma, kısmi çalışma, değişken zamanlı çalışma ve akademik eğitim amaçlı çalışma gibi seçenekler yer alıyor.

Ekonomim'de yer alan habere göre; Bu modellerin, günümüz çalışma hayatının dinamiklerine uyum sağlayacak şekilde tasarlandığı, her meslek grubuna hitap etmeyeceği belirtiliyor. Özellikle dijital alanlarda faaliyet gösteren genç mühendisler ve diğer meslek grupları için bu esnek çalışma modellerinin ön planda olacağı ifade ediliyor.

Çalışma saatlerinin kısaltılması gibi yeniliklerin de değerlendirileceği toplantıda, 5 gün olan çalışma süresinin 4 güne indirilmesinin ise şu an için uzak bir ihtimal olduğu kaydediliyor. Hükümetin, gençlerin yurt dışına gitme eğilimlerini azaltarak, onları iş gücüne katmayı hedefleyen düzenlemeler üzerinde yoğunlaşacağı öne sürülüyor.

Aynı toplantıda, Ekim ayında Meclis gündemine gelmesi beklenen İş Kanunu, Rekabet Kanunu, 10. Yargı Paketi ve Vergi Reformu gibi yasal düzenlemelerin de görüşülmesi planlanıyor.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve kabine üyeleri, Malazgirt Zaferi'nin 953. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Malazgirt ve Ahlat'ta bulunacaklar. Kabine toplantısı, bu etkinliklerin ardından Ahlat'ta gerçekleştirilecek.

Rasyonel Haber
Yorumlar 1
Gezenadam 23 Ağustos 2024 12:53

Gerek yok 5 gün de dursunda gençler niye avrupaya gitmek istiyor acaba onu düşünsünler yazık güzelim vatana

Bakmadan Geçme