İmece Uydusu 11 Nisan'da Uzaya Fırlatılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'nin İlk Yüksek Çözünürlüklü Gözlem Uydusu 'İmece' 11 Nisan'da Uzaya Fırlatılacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin yüksek çözünürlüğe sahip ilk gözlem uydusu "İmece"nin 11 Nisan'da uzaya fırlatılacağını duyurdu.
"İmece" gözlem uydusu sayesinde, Türkiye'nin tarım, şehircilik, orman yönetimi, afet izleme ve enerji gibi pek çok alanda daha etkin ve hızlı bilgi toplaması hedefleniyor.
11 Nisan'da uzaya fırlatılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Yerli ve milli imkanlarla ürettiğimiz yüksek çözünürlüğe sahip ilk gözlem uydumuz 'İmece', 11 Nisan'da uzaydaki yörüngesine fırlatılacak. Yetişmiş insan kaynağımız, sağladığımız imkanlar ve geliştirdiğimiz teknolojiler sayesinde küresel uzay yarışında var olmayı sürdüreceğiz" dedi.
Türkiye'nin yüksek çözünürlüklü uydu görüntüsü çekebilme özelliğine sahip 'İmece' uydusu, 11 Nisan'da SpaceX tarafından yörüngesine fırlatılacak.
Türkiye'nin ilk yerli gözlem uydusu saat kaçta fırlatılacak?
İmece, TÜBİTAK Uzay tarafından geliştirildi ve Esenboğa Havalimanı'ndan ABD'deki Vandenberg Üssü'ne gönderildi. Fırlatma töreni, 11 Nisan Salı günü Ankara'da düzenlenecek ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, video mesajıyla katılacak. Fırlatma, Türkiye saati ile 09.50'de gerçekleştirilmesi planlanıyor.
Türkiye'nin ilk yerli gözlem uydusu İmece 5 yıl görev yapacak
'İmece' uydu, 680 km yükseklikte güneş eş zamanlı yörüngede çalışacak ve dünyanın her yerinden coğrafi kısıtlama olmaksızın görüntü çekebilecek. Hedef tespiti, doğal afet yönetimi, haritalama ve tarımsal uygulamalar gibi alanlarda kullanılacak olan uydu, hem sivil hem de güvenlik amaçları için hizmet verecek. İmece'nin tasarım görev ömrü 5 yıl olarak planlanmıştır.