Karapınar Halkı Yağmur İçin Dua Etti
Konya'nın Karapınar ilçesinde kuraklık nedeniyle toplanan vatandaşlar, yağmur duası ederek rahmet yağmurları için dua etti.
Konya'nın Karapınar ilçesinde yaşanan kuraklık sonrası vatandaşlar yağmur duası için Akyayla mevkiinde bir araya geldi. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahi seslendirmeleriyle başlayan programda, din görevlileri toplu yağmur duasının önemine dikkat çekti.
İKİ REKAT İSTİSKA NAMAZI KILINDI
Din görevlileri tarafından yapılan vaazda, yağmurun tüm canlılar için hayati bir ihtiyaç olduğuna vurgu yapıldı. 'Kuşlar, böcekler ve bitkiler rahmet bekliyor' diyen görevliler, toplu duaların önemine dikkat çekerek ümitsizliğe kapılmamanın altını çizdi. Dua öncesinde vatandaşlar hep birlikte 2 rekat istiska namazı kıldı.
YOĞUN KATILIM GERÇEKLEŞTİ
Yağmur duasına Karapınar Belediye Başkanı İbrahim Önal'ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
Katılımcılar hep birlikte rahmet için ellerini semaya açarken, içten dualarla kuraklığın sona ermesi temennisinde bulunuldu.