Konya Büyükşehir ve İRFA, Aşure Geleneğini 'Huzur-ı Pir'de Aşure' Programıyla Yaşatıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi İrfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezi, 'Huzur-ı Pir'de Aşure' programıyla beş asırlık aşure geleneğini yaşatıyor. Mevlana Türbesi'nde düzenlenen etkinlikte, 4 ton aşure Konyalılara ikram edildi. Detaylar haberimizde.

Konya Büyükşehir Belediyesi ve İRFA tarafından düzenlenen “Huzur-ı Pir'de Aşure” programı, Konya'nın tarihi ve kültürel mirasını yaşatmaya devam ediyor.

DÖRT TON AŞURE DAĞITILDI

Beş asır öncesinde olduğu gibi, tekke ve asitane avlularında altı harlanmış kazanlarda pişirilen ve dağıtılan aşure geleneği, aynı usulle yeniden gerçekleştirildi. Mevlana Türbesi'nde ocaklardaki aşure, Mevlid-i Şerif ve zikirlerle gün boyu kaynatıldı. Hazırlanan 4 ton aşure, etkinlik boyunca Konyalılara ikram edildi.

AŞURE GELENEĞİNİ YAŞATMAK ÇOK ÖNEMLİ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, aşurenin paylaşmanın ve dayanışmanın en güzel örneklerinden biri olduğunu belirterek, beş asırlık tekke ve asitane bahçelerinde aşure kaynatma geleneğini yaşatan İrfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezi ile emeği geçen herkese teşekkür etti. Altay, “Aşure geleneğini, Konya'nın manevi mirasını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak bizim için çok önemli,” dedi.

“Huzur-ı Pir'de Aşure” başlığıyla Mevlana Türbesi bahçesinde düzenlenen programa; Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tasavvuf İrfan ve Meydan Meşkleri Topluluğu Postnişini Mehmet Fatih Çıtlak'ın yanı sıra çok sayıda misafir katıldı.

Rasyonel Haber

Bakmadan Geçme