Konya'da Çöle Plaj Yapılıyor: Turizmde Yeni Bir Dönem Başlıyor

Konya'nın Karapınar ilçesindeki Acıgöl, yapılan yüzer havuz ve plaj düzenlemeleriyle turizme kazandırılıyor. Göl, yeni cazibe merkezi olma yolunda hızla ilerliyor.

TAKİP ET

Konya'nın Karapınar ilçesinde yer alan ve dünyanın en derin göllerinden biri olan Acıgöl, yüzer havuz ve plaj düzenlemeleriyle turizme kazandırılıyor.

Yüzer havuzun hizmete girmesiyle birlikte, gölün cazibesinin artması ve bölgeye daha fazla ziyaretçi çekmesi bekleniyor.

Acıgöl'ün son çevre düzenlemeleri, yüzer havuz ve yeni plajla birlikte bölgenin çehresi tamamen değişmiş durumda.

Dünyanın En Derin Göllerinden: Acıgöl

Acıgöl, krater yapısıyla dikkat çekerken, 300 metreyi aşan derinliği nedeniyle yüzme bilmeyenlerin uzak durduğu bir göl olarak biliniyordu.

Ancak yüzer havuzun hizmete girmesiyle birlikte, artık yüzme bilmeyenlerin de güvenle serinleyebileceği bir mekâna dönüşüyor.

Bu yeni yatırımlar sayesinde Acıgöl'ün doğal güzellikleri, hem yerel halk hem de turistler tarafından daha fazla ilgi görmeye başlayacak.

Acıgöl Yeni Plaj ve Havuzuyla Turizme Hazırlanıyor

Türkiye'nin en derin gölü olan Acıgöl'de yapılan plaj düzenlemeleriyle birlikte göl, önemli bir turizm merkezi olma yolunda ilerliyor.

Göl çevresinde yapılan yenileme çalışmalarıyla birlikte eski wc, duş kabinleri ve kamelyalar yenilendi. Yeni kurulan kamelyalar sayesinde ziyaretçiler göl kenarında rahatça piknik yapabilecek ve gölün tadını çıkarabilecek.

Göl çevresinde güvenlik tedbirleri de artırıldı. Güvenlik kameraları ile izlenen bölge, aynı zamanda çevredeki endemik bitkiler ve yaban hayatı korunacak şekilde düzenlendi.

Acıgöl, hem doğal güzellikleriyle hem de yeni yapılan düzenlemelerle turizmde önemli bir destinasyon haline gelmeye aday.

Rasyonel Haber
Yorumlar 2
Kum şiytanı 26 Eylül 2024 07:51

Çöl tabiki doğru Bi tek acgöll kaldı kurumayan bilinçsiz Sulama yuzunden ve sulak arazi olmamasına Ragmen yetişmemesi gereken en cok su isteyen mısırı bile en çok karapınara yetiştirirsen böyle olur

Karapınarlı Mustafa Konyalı 25 Eylül 2024 17:57

Çöl derken biraz dikkatli kullanın Türkiyenin tahıl mısır pancar gibi ürünlerinin encok yetistirilen bölgelerinden biri

Bakmadan Geçme