Konya dahil 22 ilde 'Kıskaç-38' operasyonları: 45 şüpheli yakalandı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Konya'nın da olduğu 'Kıskaç-38' operasyonlarında 45 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, son 1 haftadır 22 ilde FETÖ'ye yönelik Jandarma tarafından gerçekleştirilen 'Kıskaç-38' operasyonlarında 45 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Aralarında Konya'nın da bulunduğu operasyonlar kapsamında yakalanan şüphelilerden 24'ü tutuklanırken, 8'i hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğerlerinin işlemlerinin ise sürdüğü bildirildi.

Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada, operasyonlarda yakalanan şüphelilerin; FETÖ terör örgütünün güncel yapılanması içerisinde faaliyet yürütmek, ankesörlü telefonlarla örgüt içerisinde sorumlu şahıslar ile irtibatta bulunmak, FETÖ Terör örgütene finans sağlamak ve sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütü propagandası yapmak suçlarından arandığını vurguladı.

Öte yandan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

'Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Jandarma Komutanlıklarınca; Aksaray, Amasya, Antalya, Burdur, Bursa, Erzurum, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Kırıkkale, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Ordu, Sakarya, Samsun, Trabzon ve Yozgat'ta FETÖ Terör Örgütüne yönelik 'KISKAÇ-38' operasyonları düzenlendi.

Milletimizin birlik ve beraberliğine, devletimizin bütünlüğüne, vatandaşlarımızın huzuruna ve refahına kastedenlere karşı mücadelemizi kararlılıkla devam ettiriyoruz.

Operasyonları koordine eden Cumhuriyet Başsavcılıklarımızı ve operasyonları gerçekleştiren Kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum.'

Rasyonel Haber

Bakmadan Geçme