Konya'daki 'Gebe Okulu' Tüm Türkiye'ye örnek gösterildi.

Selçuklu Belediyesi'nin paydaşı olduğu 'İlk Adım Ebe Gebe Okulu' Emine Erdoğan tarafından örnek gösterildi.

Yazır Sosyal Tesisi bünyesinde Selçuklu Belediyesine ait salonlarda hizmet veren “İlk Adım Ebe Gebe Okulu” anne adaylarından büyük ilgi topluyor.

Eğitimlere gebe annelerin yanısıra baba adayları da katılabiliyor.

Gebe okulu yaptığı çeşitli çalışmaları ile sezaryen doğumu %33'lere kadar düşürerek takdiri hak ederken, Emine Erdoğan tarafından "Normal Doğum Eylem Planı" toplantısında tüm Türkiye'ye örnek gösterildi.

Emine Erdoğan, ilk olarak Konya'da uygulanan Ebe Gebe Okulu projesini örnek göstererek ;“Diğer yandan müdahalesiz doğum karnesi iyi olan hastaneler ve hekimler ödüllendirilmeli, tanıtımını bizzat yaptığım 'İlk Adım Ebe Gebe Okulu' gibi yerel iyi uygulamalar teşvik edilmelidir. Konya'da başlatılan bu proje neticesinde yüzde 50 sezaryen oranı verilen eğitimlerle yüzde 33'lere kadar düşürülmüş durumda. Bilinçlendirme ve farkındalığı artırmaya yönelik faaliyetlerin etkisinin bu örnekte çok net görülebiliyoruz." cümlelerini kullandı.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ise; “ Belediye olarak ilçemize ve şehrimize modern ve çok kullanışlı tesisler, önemli yatırımlar kazandırıyoruz ancak bu tesislerimiz insanlarımıza dokunabildiği ölçüde fayda sağlıyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi'nin öncülüğünde başlatılan İl Sağlık Müdürlüğümüz ile birlikte iş birliği halinde olduğumuz İlk Adım Ebe Gebe Okulu da böyle bir proje. Yazır Sosyal Tesisimizde tahsis ettiğimiz eğitim salonlarında alanında uzman eğitmenlerimiz anne ve baba adaylarını sağlıklı bir şekilde ebeveynliğe hazırlıyor. Normal doğumu teşvik ederek sezaryen oranlarının düşürülmesi temel hedefiyle başlayan projede anne adaylarımıza doğum öncesi ve sonrasında psikolog, diyetisyen ve fizyoterapist eşliğinde farklı konularda destek sağlanıyor. Sağlıklı bir toplumun en temeli olan aile ailenin de en önemli dinamiği annelik. Bilinçli olan anneler sağlıklı bir neslin ve geleceğin teminatı olacaktır. Ailenin merkezinde yer alan anneyi ve devamında aileyi önemseyen her projenin içinde yer almaya devam edeceğiz. Selçuklu Aile Gelişim Merkezimiz de bu projenin bir tamamlayıcısı olarak hizmetlerine devam ediyor. Bedir Sağlık ve Sosyal Tesisimizde yer alan merkezimizi kurarken toplumda huzuru sağlamanın temelde mutlu bir aile ile mümkün olabileceği düsturuyla yola çıktık. Merkezimizde; sağlıklı, bilinçli, mutlu ve huzurlu bir aile kurumunun oluşumuna destek olmayı hedefledik. Merkezde alanında uzman danışmanlarımızla aile yapısını tehdit eden unsurların, aile içerisindeki iletişim problemlerinin önüne geçmek için çalışma yürütüyoruz. Aileye verdiğimiz önemi önceleyen projeleri üretmeye ve ortağı olmaya devam edeceğiz” şeklinde karşılık verdi.

Rasyonel Haber

Bakmadan Geçme