Konya'nın Hüyük ilçesinde Turizm Haftası etkinlikleri düzenlendi
15-22 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri Konya'nın Hüyük ilçesinde düzenlenen etkinliklerle başladı.
Düzenlenen etkinlikte ilk olarak öğrenciler tarafından hazırlanan sergi açılışı yapıldı.
Programda konuşan Hüyük Belediye Başkanı Sadık Sefer, yöre halkının destekleriyle ilçeyi sayılı turizm merkezlerinden yapmak için çalışmalara hız kesmeden devam edeceklerini söyledi.
Hüyük Kaymakamı Muhammed Ebrar Evsen ise ilçenin bu tür etkinliklere ev sahibi olmasından mutlu olduğunu dile getirdi.
İl Kültür ve Turizm Konya Müdürü Fikret Fidan da Hüyük ilçesinin turizm değerlerini ön plana çıkarmak için etkinliklerin daha geniş kapsamda yapıldığını belirtti.
Konya Valisi İbrahim Akın da, 'Etkinlik programı bir haftalık kutlamadan ziyade tarihi mirasımızı, gastronomimizi, el sanatlarımızı, en önemlisi de insanımızın kadim değerlerini yansıtan kültür şöleni niteliğindedir' diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Hüyük'ün simgelerinden biri olan çilek reçeli yapımı gerçekleştirildi.
Etkinliğe katılanlar kurulan standları gezerek yöresel lezzetlerin tatlarına baktı.
Etkinlik Tolca Mahallesi Gölü, Sonsuz Şükran Köyü ve Eflatun Pınarı gezileriyle devam etti.