KONYARAY Banliyö Hattı Bu Tarihte Hizmete Girecek

Konya'nın en önemli ulaşım projelerinden biri olan KONYARAY Banliyö Hattı'nda çalışmalar hızla devam ediyor. Başkan Uğur İbrahim Altay, hattın 2026 yılı sonunda hizmete açılacağını açıkladı.

TAKİP ET

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, KONYARAY Banliyö Hattı'nın yapımında çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti.

19,7 kilometrelik hattın yapımında balastların serilmesi ve rayların yerleştirilmesi devam ederken, şehir içindeki kazı ve dolgu işlemlerinin tamamlandığını ifade eden Başkan Altay, banliyö hattının 2026 yılı sonunda hizmete girmesini hedeflediklerini açıkladı.

“Konya'nın Raylı Sistem Altyapısını Güçlendiriyoruz”

Başkan Altay, KONYARAY Banliyö Hattı'nın şehir içi ulaşımda büyük bir kolaylık sağlayacağını ve Organize Sanayi Bölgesi'ne ulaşımı kolaylaştıracağını belirtti.

Ayrıca, hattın inşasında katkılarından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu ve TCDD Genel Müdürü Veysi Kurt'a teşekkür etti.

KONYARAY Projesinin Hedefleri

Başkan Altay, hattın Pınarbaşı'ndan başlayarak tüm sanayi bölgelerine ulaşım sağlayacağını ve inşaatın 2025 ortasında tamamlanarak, 2026 yılı sonunda elektrifikasyon işlemleriyle birlikte hizmete açılmasının planlandığını belirtti.

Rasyonel Haber
Yorumlar 1
Tarık Çetintepe 04 Ekim 2024 12:21

2004 seçimlerinde boy boy panolarda "Konya Metroya Kavuşuyor" ilanlarından geldiğimiz yer, 2027'de banliyö açılışı.

Bakmadan Geçme