Kredi kartı kullanıcılarını ilgilendiriyor! Yeni karar herkesi etkileyecek

Merkez Bankası, 2024 yılı Ağustos ayı politika faiz kararını bugün açıklayacak. Ekonomist Batuhan Tufaner, faiz oranlarına dair beklentilerini ve kredi kartlarıyla ilgili olası önlemleri değerlendirdi.

TAKİP ET

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), mart ayından bu yana politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tutuyor. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, sıkı para politikasını sürdüreceklerine dair mesajlar vermeye devam ediyor. Bugün saat 14.00'te açıklanacak olan faiz kararı öncesinde, Karahan'ın ABD'deki Jackson Hole toplantısına katılacağına dikkat çekiliyor.

Ekonomist Batuhan Tufaner, TCMB'nin politika faizini sabit tutacağı yönünde bir beklenti içerisinde. Tufaner, Türkiye ekonomisinin beklenenden düşük bir büyüme performansı sergilediğini belirtirken, erken bir faiz indiriminin enflasyonu artırabileceği ve birçok şirketi iflas riskiyle karşı karşıya bırakabileceği uyarısında bulundu.

FED HEDEFİNE YAKLAŞIYOR

Kamusonhaber.com'un haberine göre; Tufaner, ABD Merkez Bankası'nın (FED) Eylül ayında faiz indirimine gitmesi durumunda, TCMB'nin de benzer bir adım atabileceğini öngörüyor. FED'in bu yöndeki bir kararının küresel piyasalar üzerinde büyük etkiler yaratabileceğini belirten Tufaner, ABD'deki enflasyon oranının yüzde 3'ün altına düştüğünü ve FED'in hedefine yaklaştığını belirtiyor.
Eylül ayında beklenmedik bir gelişme yaşanmazsa, FED'in faiz indirimi yapma ihtimalinin yüksek olduğunu ve bu durumun TCMB'nin kararlarını etkileyebileceğini düşünen Tufaner, Merkez Bankası'nın 3. Enflasyon Raporu'nda yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 38 olarak sabit tutmasının ılımlı bir yaklaşım olduğunu değerlendirdi.

KREDİ KARTLARI İÇİN YENİ DÖNEM BAŞLAYABİLİR

Kredi kartlarıyla ilgili olası düzenlemelere de değinen Tufaner, yüksek enflasyonla mücadele kapsamında kredi kartı limitlerinin ve faiz oranlarının artırıldığını hatırlattı.

Tufaner, kredi kartı kullanımının maliyetinin artışına yönelik yeni düzenlemeler yapılacağına dair bir veri bulunmadığını, ancak gelecekte bu alanda maliyetlerin daha da artabileceğini belirtti.

Rasyonel Haber

Bakmadan Geçme