Meram Belediyesi sata sata bitiremedi!

Meram Belediyesi, gayrimenkul satışlarına hız kazandırarak 87 milyon TL'lik ticari alanı satışa çıkarıyor. Vatandaşlar, bu satışların ilçeye zarar verdiğini savunuyor ve kamu kaynaklarının nasıl kullanıldığının araştırılması gerektiğini belirtiyor.

Sıklıkla gayrimenkul satışlarıyla gündeme gelen Meram Belediyesi satışta hızı arttırdı.

Geçtiğimiz günlerde muhtelif yerlerde 19 adet tarla için kiralama ihalesine çıkan belediye,şimdide 1 adet depolu dükkan,
5 adet dubleks büro ve 2 adet büronun satışı için ihale ilanı yayınladı.

Satış için ihaleye çıkılan ticari alanların toplam muhammen bedeli 87 milyon 100 bin TL.

2019 yılından bu yana Meram Belediyesi gayrimenkul satışlarıyla gündemde kalmayı başarıyor.

Başkan Mustafa Kavuş'un 2019 yılında göreve gelmesinden bu yana Meram Belediyesi, gerçekleştirdiği gayrimenkul satışları ile dikkat çekiyor. Vatandaşlar ise belediyenin bu satışlarına tepki göstermekte. Kamu kaynaklarının ve halka ait değerlerin kontrolsüz ve denetimsiz bir şekilde kullanıldığını savunan birçok Meram sakini, bu satışların ilçeye zarar verdiğini dile getiriyor.

Bazı vatandaşlar da bu satışların ve elde edilen gelirlerin nasıl kullanıldığının araştırılması gerektiğini belirtiyor.

Satışa Çıkarılan Taşınmazlar ve İhale Detayları

Meram Belediyesi yüzdeyüz spor tesislerinin yanında olan brüt 372 metrekare alana sahip depolu dükkan niteliğindeki taşınmaz için muhammen bedel 25 milyon olarak belirlendi.

İhale 02/10/2024 Çarşamba günü saat 15:00'de belediye hizmet binasında yapılacak.

Aynı gün saat 15:05'te ise Çarşı Meram'da bulunan brüt 363 metrekare alana sahip dubleks büro niteliğindeki taşınmazın ihalesi yapılacak.

Muhammen bedel 12 milyon 500 bin TL olarak açıklandı.

2018 yılında açılan Çarşı Meram İş Merkezinde bulunan farklı metrekarelere sahip 6 adet büro niteliğindeki taşınmazın toplam muhammen bedeli 49 milyon 600 bin TL olarak belirlendi.

İhale 02/10/2024 Çarşamba günü saat 15:10'de belediye hizmet binasında yapılacak.

Rasyonel Haber

Bakmadan Geçme