Meteoroloji'den kritik uyarı! Kar geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), önümüzdeki günler için önemli hava tahminlerini açıkladı. Türkiye'nin büyük bir bölümü için soğuk ve yağışlı günler kapıda.

TAKİP ET

Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu kesimleri ile Karadeniz Bölgesi başta olmak üzere, Kocaeli, Sakarya, Çankırı ve Sivas çevrelerinde yoğun yağış bekleniyor. Özellikle Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde ise kar yağışı öngörülüyor.

SICAKLIK DEĞİŞİMLERİ DİKKAT ÇEKİYOR

Ülkenin batı kesimlerinde sıcaklıkların artış göstermesi beklenirken, diğer bölgelerde sıcaklıkların düşük seyredeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Bugün itibariyle kuzey ve doğu kesimlerde yoğun bulutluluk gözlenecek. Belirtilen bölgelerde yağışların etkili olması bekleniyor. Yüksek kesimlerde kar yağışı görülürken, Marmara'nın güneybatısı ve Kıyı Ege başta olmak üzere bazı bölgelerde şiddetli rüzgarlar etkili olacak.

BATI BÖLGELERİNDE DURUM

MGM verilerine göre, batı illerinde haftanın ortasından itibaren hava sıcaklıkları mevsim normallerine yaklaşacak. Ancak, ülkenin geri kalanında sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edeceği öngörülüyor.

Rasyonel Haber

Bakmadan Geçme