Okul Başarısını Artırmak İçin Hangi Kuruyemişler Tüketilmeli?

Uzmanlar, çocukların okulda başarılı olmaları için Omega 3 ve E vitamini açısından zengin kuruyemişlerin günlük tüketimini öneriyor. Merdiven altı üretimlerden kaçınarak, sağlıklı kuruyemişleri tercih edin.

Türkiye'nin önde gelen kuruyemiş markalarından Çitlekçi ve beslenme uzmanları, yeni eğitim-öğretim yılında öğrencilerin başarılarını desteklemek adına kuruyemiş tüketiminin önemine dikkat çekti.

Uzmanlar, çocukların zihinsel performansını artırmak ve bağışıklık sistemini desteklemek için ceviz, fındık, badem, ay çekirdeği ve kaju gibi kuruyemişlerin günlük olarak tüketilmesini öneriyor. Ancak, merdiven altı üretim kuruyemişlerden uzak durulması gerektiği uyarısında bulunuluyor.

Uzmanlar Hangi Kuruyemişleri Öneriyor?

Beslenme Uzmanı Ersin Özdemir, öğrencilerin derslerde odaklanmalarını artıracak ve günlük enerjilerini karşılayacak en önemli kuruyemişlerin başında cevizin geldiğini vurguladı.

Cevizin yanında fındık, badem ve ay çekirdeğinin de Omega 3 yağ asitleri ve E vitamini açısından zengin olduğunu belirtti.

Gün İçinde Sağlıklı Atıştırmalıklar Hazırlayın

Diyetisyen Yağmur Ayaz, çocukların okulda enerjilerini korumaları için kuru meyve ve kuruyemişlerin yer aldığı sağlıklı atıştırmalıklar hazırlanabileceğini ifade etti.

Ayaz, ev yapımı granola bar ve enerji topları gibi sağlıklı seçeneklerin çocukların ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri almasını sağlayabileceğini belirtti.

Sağlık İçin Güvenilir Ürünlere Yönelin

Tunçlar Holding Yönetim Kurulu Vekili Abdullah Tunç, çocukların sağlığını korumak adına kuruyemiş alışverişinin güvenilir markalardan yapılması gerektiğini söyledi.

Tunç, “Çitlekçi olarak merdiven altı üretimlerden uzak durulmasını tavsiye ediyoruz. Çocuklarımızın beslenmesinde glikoz şurubu veya fruktoz içeren ürünlerden kaçınılmalı ve her zaman yeni mahsul ürünler tercih edilmelidir” dedi.

Rasyonel Haber
Yorumlar 1
Haklı vatandaş 09 Ekim 2024 12:11

Millet ekmek parası bulamıyor siz neden bahsediyorsunuz dedikleriniz üst tabakadakiker için geçerli

Bakmadan Geçme