Selçuk Üniversitesi TEKNOFEST'e Hangi Projelerle Katılacak?

Selçuk Üniversitesi, TEKNOFEST'te hava savunma sistemlerinden insansız hava araçlarına kadar birçok kategoride projelerle yarışacak. Üniversitenin hazırlıkları ve projeleri hakkında detaylar haberimizde.

Selçuk Üniversitesi, TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde birçok projeyle yarışmaya hazırlanıyor. Üniversite, hava savunma sistemlerinden insansız hava araçlarına, akıllı ulaşım çözümlerinden hyperloop geliştirme yarışmasına kadar birçok kategoride projelerle yer alacak.

Yoğun Hazırlıklar Devam Ediyor

Selçuk Üniversitesi Gençlik Vadisi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Hakan Terzioğlu, üniversitenin TEKNOFEST'e yönelik hazırlıklarının yoğun bir şekilde devam ettiğini belirtti. Terzioğlu, Selçuk Üniversitesi'nde TEKNOFEST kültürünün oluşmasının en büyük etkenlerinden birinin, üniversite yönetiminin öğrencilere sunduğu imkanlar olduğunu vurguladı.

Selçuk Üniversitesi Hangi Kategorilerde Yarışak?

Bu yıl Selçuk Üniversitesi, TEKNOFEST kapsamında hava savunma sistemleri, akıllı ulaşım, eğitim teknolojileri, hyperloop geliştirme, insanlık yararına teknoloji, insansız su altı sistemleri, sağlıkta yapay zeka, uluslararası insansız hava aracı yarışması ve daha birçok kategoride yarışacak. Öğrenciler, finale kalmak ve ödül kazanmak için gece gündüz demeden çalışmalarına devam ediyor.

"TEKNOFEST, Kaybedenin Olmadığı Bir Yarışma"

Terzioğlu, TEKNOFEST'in kaybedenin olmadığı bir yarışma olduğunu belirterek, yarışmalara katılan öğrencilerin kendilerini geliştirme fırsatı bulduklarını ifade etti. Üniversitenin milli ve yerli teknoloji hamlesini benimseyen, özgüvenli ve çalışkan öğrenciler yetiştirdiğini vurgulayan Terzioğlu, "Selçuk Üniversitesi olarak, geleceğimizi inşa edecek mühendislerin yetişmesinde önemli bir yere sahip olduğumuzu düşünüyoruz," dedi.

Rasyonel Haber

Bakmadan Geçme