Ara tatiller kalkıyor mu? Milli Eğitim Bakan'ı Tekin'den açıklama!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ''Okulların açılmasının erteleneceğine ve ara tatillerin kalkacağına dair bir konu gündemimizde yok. Bir kez daha altını çizerek belirtelim'' açıklamasını yaptı.

Ara tatiller kalkıyor mu?  Milli Eğitim Bakan'ı Tekin'den açıklama!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, canlı yayında yaptığı konuşmada eğitim gündeminden ve öğretmen atamalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günlerin kaldığını ve yeni dönemin hazırlıklarına tatil başlar başlamaz yoğun bir şekilde çalıştıklarını dile getirdi.

6 Şubat depreminden etkilenen 11 ilin bakanları ile toplantı yapıp durum değerlendirmesi yaptıklarını ve ''2024-2025 eğitim öğretim yılının Türkiye genelinde olduğu gibi deprem bölgesinde de bir sorun olmaksızın başlayacağını söyleyebiliriz'' dedi.

Ara tatillerinde değişiklik olup olmayacağına değinen bakan Tekin, "Ara tatiller, kasım ve nisanda oluyor. Ara tatillerin kalkmasıyla ilgili bir şeyin gündemimizde olmadığını söylemiştik. Bir kez daha altını çizerek söyleyelim.'' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Tekin, 20 bin öğretmen atamasına ilişkin konuya da şu sözlerle değindi: ''Konuyla ilgili bir yönetmelik değişikliği yapıldığına dikkati çeken Tekin, değişiklikle öğretmen atamalarının artık yüzde 50 mülakat notu, yüzde 50 de KPSS notuyla yapıldığını ifade etti.''