Araç sahiplerine müjde! Muayene ücretlerinde bu masraf alınmayacak

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, araç muayenelerinde kredi ve banka kartı ile yapılan ödemelerden alınan komisyon ücretlerinin sürücülere yansıtılmaması için yeni bir çalışma başlattığını duyurdu.

Araç sahiplerine müjde! Muayene ücretlerinde bu masraf alınmayacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son dönemde, Tüketici Hakem Heyeti, bir vatandaşın yaptığı başvuru üzerine harekete geçti. Muayene ücreti olan 1.130 TL'ye ek olarak alınan 128 TL'lik komisyonu, 'ayıplı hizmet' olarak değerlendirip iadesine karar verdi. Bu karar, araç muayenelerinde alınan ek ücretlerin kamuoyunda tartışmalara yol açmasına neden oldu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, konuyla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yapılan görüşmelerde, kredi kartıyla ödeme taleplerinin artması nedeniyle ilgili kurumlarla anlaşmaya varıldığını ve komisyonun hizmetten faydalananlara yansıtılmasında hukuki bir engel bulunmadığını belirtti. Ancak, yeni düzenlemelerle birlikte bu komisyonların vatandaşlar üzerinde ek bir yük oluşturmaması için çalışmaların sürdüğü ifade edildi.

Bakanlık, "Araç muayenelerinde kredi veya banka kartı kullanımı, araç sahiplerinin tercihine bırakılmakta olup, yeni ihale döneminde komisyon maliyetinin yansıtılmadan tahsil edilmesine yönelik çalışmalar devam etmektedir." ifadelerini kullandı.