BAŞKAN ALTAYDAN ÇAĞRI: '3 AĞUSTOS'TA MEVLANA MEYDANI'NDA BULUŞALIM'

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği soykırımı lanetlemek için 3 Ağustos'ta Mevlana Meydanı'nda büyük bir buluşma düzenleneceğini duyurdu. Tüm Konyalılar buluşmaya davet edildi. Detaylar haberimizde.

BAŞKAN ALTAYDAN ÇAĞRI: '3 AĞUSTOS'TA MEVLANA MEYDANI'NDA BULUŞALIM'

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği saldırıları lanetlemek için tüm Konyalıları 3 Ağustos Cumartesi günü saat 17.30’da Mevlana Meydanı’nda düzenlenecek buluşmaya davet etti.

BÜYÜK BULUŞMA ÇAĞRISI YAPTI

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu öncülüğünde düzenlenecek olan buluşma, İsrail’in Gazze’deki soykırımını ve insanlık dışı muamelelerini protesto etmek amacıyla gerçekleştirilecek. Başkan Altay, bu buluşmanın Gazze’deki Filistinlilere destek vermek ve İsrail’e karşı en yüksek tepkiyi göstermek için önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

Başkan Uğur İbrahim Altay, “7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de yaşanan acılar, tüm insanlığın vicdanını sızlatmaktadır. İsrail’in Gazze’deki zulmü, sadece Filistinlilerin değil, tüm insanlığın ortak acısıdır. Son olarak Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin İsrail tarafından alçakça bir saldırıyla katledilmesi, İsrail’in savaşı ve kaosu tüm bölgeye yaymak istediğini gösteriyor. Bu alçak saldırıyı lanetliyoruz,” dedi.

Altay, tüm Konyalıları, Gazze’deki katliamlara karşı en yüksek tepkiyi vermek için 3 Ağustos’ta Mevlana Meydanı’nda buluşmaya davet etti. Başkan Altay, Heniyye’nin Filistin davası için gösterdiği vakurlu duruşun herkese örnek olması gerektiğini vurgulayarak, “Rabbim şehadetini kabul etsin” ifadelerini kullandı.

Başkan Altay, milyonlarca vicdan sahibinin aynı anda meydanlara ineceğini kaydederek, Konya’daki tüm hemşehrilerini bu buluşmaya davet etti.