Başkan Kavuş'tan 30 Ağustos Mesajı

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında, Büyük Taarruz'un 102. yıl dönümünde ecdadı rahmet ve minnetle anarken, bu zaferin tüm mazlumların en büyük umudu olduğunu vurguladı.

Başkan Kavuş'tan 30 Ağustos Mesajı

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin en büyük simgelerinden biri olan Büyük Taarruz’un önemini bir kez daha vurguladı.

Kavuş, "Büyük Zafer’in 102’inci yıldönümünde kahraman ecdadımızı rahmet, şükran ve minnetle anıyor, aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tebrik ediyorum" dedi.

Başkan Kavuş, 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında şunları söyledi:

"Ecdadımız, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in Başkomutanlığında 26 Ağustos 1922 tarihinde başlattığı Büyük Taarruz’un sonunda Dumlupınar’da kesin bir zafere ulaşarak, özgürlüğünden ve bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha ilan etmiştir. Bu destansı zafer, Türk milletinin yeniden ayağa kalkışının ve şahlanışının adıdır."

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, bu büyük zaferin 1071 Malazgirt’te kazanılan toprakların kıyamete kadar vatan olarak kalacağının adeta tescili olduğunu belirterek, "Aziz milletimiz, bu cennet vatanda, ay yıldızlı bayrağının gölgesinde, asla boyunduruk kabul etmeyeceğini bir kez daha göstermiş ve bununla da tüm mazlum milletlere örnek olmuştur.

30 Ağustos Zaferi, Gazze ve Filistin başta olmak üzere tüm mazlumların umudu olmaya devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

Kavuş, konuşmasını şöyle tamamladı: "Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Taarruz’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal’i ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyor, tüm şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun."