Bosnalı Şehit Annelerinden Karatay'a Anlamlı Ziyaret

Bosnalı şehit anneleri, Karatay Belediyesi'nin 2022 yılında inşa ettiği evler için teşekkür etmek amacıyla Konya'yı ziyaret etti. Başkan Hasan Kılca, Bosna Hersek'in acılarının Türkiye'nin de acıları olduğunu vurguladı. Detaylar haberimizde.

Bosnalı Şehit Annelerinden Karatay'a Anlamlı Ziyaret

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay Belediyesi’nin 2022’de ev yaptırdığı Bosna Hersekli şehit annelerini ve beraberindeki heyeti ağırladı.

Bosna Hersek’le olan güçlü bağlarını vurgulayan Başkan Kılca, "Bosna Hersek’in acıları bizim de acımızdır" dedi.

Bosnalı Şehit Annelerinden Teşekkür Ziyareti

Karatay Belediyesi tarafından 2022 yılında Bosna Hersek’in Potoçari şehrinde inşa edilen iki evin sahipleri olan Bosnalı şehit anneleri, Emmaus Vakfı Dernek Başkanı Hamzalija Okonovic ve beraberindeki heyetle birlikte Başkan Hasan Kılca’yı ziyaret etti. Duygusal anların yaşandığı ziyarette, Bosnalı şehit anneleri, Karatay Belediyesi’ne teşekkürlerini ilettiler ve Başkan Kılca’ya el yapımı hediyelerini takdim ettiler.

"Bosna Hersek’in Acıları Bizim de Acımızdır"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Hasan Kılca, Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki tarihi dostluk ve kardeşlik ilişkilerine vurgu yaptı. Kılca, "Bosna Hersek’in yaşadığı acılar bizim de acılarımızdır. Dünyanın neresinde olursa olsun, zulme uğrayan her toplumun yanındayız ve onlara destek olmaya devam edeceğiz" dedi.

Gönül Coğrafyamıza Sahip Çıkmaya Devam Edeceğiz

Başkan Kılca, Karatay Belediyesi olarak gönül coğrafyasıyla birçok ortak projeye imza attıklarını belirtti ve bu birlikteliğin devam edeceğini söyledi. Kılca, "Bosna Hersek’teki anneler bizim de annelerimiz, çocuklar bizim çocuklarımız. Bu hassasiyetle gönül coğrafyamız için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.