Bu ücretleri ödeyenler dikkat! Paralar geri ödenecek

Enerji sektöründe milyonlarca aboneyi ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz'ın açıklamalarına göre, elektrik faturalarına yönelik alınan yeni kararlar, vatandaşların üzerindeki mali yükü hafifletecek.

Bu ücretleri ödeyenler dikkat! Paralar geri ödenecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yapılan yeni düzenleme çerçevesinde Eylül ayı boyunca elektrik fiyatlarına zam yapılmayacağı kararlaştırıldı. Aylık 100 kilovatsaat (kWh) elektrik tüketen bir abonenin faturası 207,23 TL olarak sabit kalacak. Düzenleme ile artan küresel enerji fiyatlarına rağmen vatandaşların fatura yükünün artmasını önleyecek.

DESTEKLER 584 MİLYAR TL'YE ULAŞACAK

Pandemi ve Rusya-Ukrayna savaşının küresel enerji maliyetlerini yükseltmesi, Türkiye’de de etkilerini hissettiriyor. Ancak, devletin sağladığı destekler sayesinde tüketiciler daha düşük fatura ödüyor. Örneğin, 1000 TL’lik bir elektrik faturasının yaklaşık 600 TL’si devlet tarafından karşılanırken, doğalgaz faturalarında bu destek 700 TL’ye kadar çıkabiliyor. 2023 yılında 280 milyar TL’yi aşan bu destek miktarının, 2024 yılında 584 milyar TL’ye ulaşması bekleniyor. 

Bu yardımların yanı sıra, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da 3 milyon 721 bin haneye, aylık 75 kWh ile 150 kWh arasında değişen elektrik tüketim desteği sağlıyor. Bu yıl içinde bu desteklerin toplamının 10 milyar TL’yi aşması öngörülüyor.

ÜCRETLER GERİ ÖDENECEK

Bir diğer dikkat çekici düzenleme ise güvence bedeliyle ilgili. Artık faturalarını düzenli ödeyen ihtiyaç sahibi aboneler güvence bedeli ödemek zorunda kalmayacak. Ayrıca, geçmişte unutulmuş veya iade edilmemiş güvence bedelleri de hak sahiplerine geri ödenecek. Bu adımlar, enerji tüketicilerine maddi anlamda önemli bir rahatlama sağlayacak.

Kaynak: kamusonhaber