Gazeteci Cem Küçük açıkladı! Asgari ücret bu rakamlara çıkabilir

Gazeteci Cem Küçük, katıldığı bir programda asgari ücret ve emekli maaşlarına yapılması beklenen zam hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Gazeteci Cem Küçük açıkladı! Asgari ücret bu rakamlara çıkabilir
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konuda sürpriz bir artış veya iyileştirme yapabileceğini ifade eden Küçük, milyonlarca vatandaşın merakla beklediği haberi paylaştı.

2024 Ocak ayında gerçekleşecek zam hakkında tahminlerde bulunan Küçük, enflasyon oranlarının zammın belirleyici faktörü olacağını vurguladı. 2023'ün başında asgari ücretin %49 artarak 17.002 TL'ye çıktığını ve Temmuz ayında en düşük emekli maaşının 12.500 TL'ye yükseldiğini hatırlatan Küçük, asgari ücretli ve emeklilerin Ocak zammı için enflasyon verilerine odaklandığını belirtti.

Türkiye Gazetesi'nin YouTube kanalında yaptığı açıklamada Küçük, 6 aylık enflasyon oranlarının netleşmesiyle asgari ücretin 22.000 TL'ye çıkabileceğini öne sürdü. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ek bir artış talep edebileceğini ve bu rakamın 23.000 TL'yi bulabileceğini söyledi. Hatta Erdoğan'ın asgari ücreti 25.000 TL’ye yükseltme yönünde adım atabileceğini de dile getirdi.