Google'dan harika yenilik! Sesli olarak bu özellikleri çalıştırabileceksiniz

Google, Android telefonlara sesli komutla WhatsApp mesajı gönderme özelliğini getiriyor. Yeni bir yapay zeka modeli olan Gemini ile entegre çalışan bu sistem, kullanıcıların sesli komutlarla sadece mesaj göndermelerini değil, aynı zamanda favori uygulamalarını da açmalarını sağlayacak.

Google'dan harika yenilik! Sesli olarak bu özellikleri çalıştırabileceksiniz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son dönemde, Gemini'nin Android cihazlara entegrasyonu hızla yaygınlaştı ve birçok marka, artık Google Asistan yerine bu modeli kullanmaya başladı. Her geçen gün yeni özelliklerle gelişen Gemini, kullanıcıların ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretmeye devam ediyor.

WHATSAPP, SPOTİFY VE DAHA FAZLASI

Androidpolice'in aktardığına göre, Google, WhatsApp, Spotify ve Google Mesajlar için Gemini uzantılarını test etmeye başladı. Bu uzantılar sayesinde kullanıcılar sesli komutlarla mesaj gönderebilir, müzik açabilir ve diğer görevleri gerçekleştirebilir hale gelecek.

DAHA AKILLI BİR DENEYİM SUNACAK

Beta sürümünde yer alan bazı kullanıcıların paylaştığı ekran görüntüleri, Google Asistan’daki işlemlerin Gemini uzantılarıyla değiştirildiğini gösteriyor. Ayrıca, Gemini’nin belirli kişilere ulaşma ya da mesaj gönderme gibi işlemleri kişiselleştirerek daha akıllı bir deneyim sunacağı belirtiliyor.

Özelliğin resmi olarak ne zaman çıkacağı henüz belli değil, ancak testlerin ardından Android kullanıcıları, Gemini sayesinde WhatsApp mesajı gönderme ve farklı uygulamalara erişim imkanına kavuşacaklar.