Hüyük Çileği AB Tescili Aldı

Konya'nın ilk AB tescilli ürünü 'Hüyük Çileği' oldu! Başkan Altay, bu başarının kırsal kalkınmaya katkı sağladığını belirtti. Detaylar haberimizde.

Hüyük Çileği AB Tescili Aldı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Hüyük'te üretimi teşvik edilen Hüyük Çileği'nin, Konya’nın ilk, Türkiye’nin ise 25. Avrupa Birliği (AB) tescili alan ürünü olduğunu duyurdu.

Başkan Altay, "Üreticimizi destekledik, çiftçimiz alın teri döktü, bereketli topraklardan güzel bir lezzet çıktı. Hayırlı olsun," dedi.

Konya’nın İlk AB Tescilli Ürünü: Hüyük Çileği

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Hüyük ilçesinde üretimi artırılan "Hüyük Çileği," AB tescili alarak Konya'nın ilk, Türkiye’nin 25. tescilli ürünü olma unvanını kazandı. Başkan Altay, bu başarının Konya ve Türkiye için büyük bir anlam taşıdığını belirterek, kırsal kalkınma hedeflerine yönelik çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

Başkan Altay'dan Çiftçiye Destek Mesajı

Başkan Altay, belediye olarak 31 ilçede tarımsal destekleri sürdürdüklerini ifade ederek, "Hüyük’teki üreticilerimize desteğimizle, çiftçilerimiz alın teri döktü ve sonunda Hüyük Çileği’miz Avrupa Birliği tescili aldı. Bu, Konya’mızın ilk AB tescilli ürünü olması sebebiyle bizim için gurur verici bir başarı," dedi.