İslam Memiş açıkladı: Banka işlemlerinde belgeli dönem başlıyor

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, vatandaşları bankalara para yatırma konusunda önemli uyarılarda bulundu.

İslam Memiş açıkladı: Banka işlemlerinde belgeli dönem başlıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Memiş, 2 Ekim 2024 tarihinde yaptığı açıklamada, bankalarda yeni bir düzenlemenin yürürlüğe girdiğini açıkladı. Bu düzenleme ile bankaya yatırılacak nakit paraların kaynağının belgelenmesi zorunlu hale geldi. 

Yeni uygulamaya göre, döviz bozdurma, altın satışı veya gayrimenkul alım-satım işlemleri gibi durumlarda, ilgili belgelerin ibraz edilmesi gerekiyor. Örneğin, döviz bozdurma fişi, altın faturası ya da ev-araba satış belgeleri bankalarda talep edilecek.

İslam Memiş, bu sorgulamaların geçmişte de yapıldığını ancak tam anlamıyla uygulanmadığını belirtti ve bankaların artık müşteri işlemlerinde daha dikkatli olacaklarını vurguladı. Banka çalışanlarının, yapılan işlemlerin sebebini ve paranın kaynağını sorgulama yükümlülüğü olduğunu ifade etti.

Memiş ayrıca dijital paraya geçiş sürecine dikkat çekerek, kağıt paraların dolaşımının azalacağını ve gelecekte dijital işlemlerin ön plana çıkacağını söyledi. Bankalara yüklü miktarda nakit para götüreceklerin, gerekli belgeleri hazırlaması gerektiğini vurgulayan Memiş, kaynağı açıklanamayan paraların kullanımının giderek zorlaşacağını da ekledi.

Kaynak: kamusonhaber.com.tr