Karatay Belediyesi, Geleceğin Sürücülerine Trafik Bilinci Aşılıyor

Karatay Belediyesi tarafından hayata geçirilen Trafikte Değerler ve Kurallar Eğitimleri projesi ile 8 bin öğrenciye güvenli ve eğlenceli trafik eğitimi veriliyor. Başkan Hasan Kılca, çocukların bilinçli bireyler olarak yetişmesinin önemine dikkat çekti.

Karatay Belediyesi, Geleceğin Sürücülerine Trafik Bilinci Aşılıyor

Karatay Belediyesi, eğitim çağındaki çocuklara erken yaşlarda trafik bilinci kazandırmak amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirdiği “Trafikte Değerler ve Kurallar Eğitimleri” projesine yeni dönemde de devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl 7 bin öğrencinin faydalandığı projeden, bu yıl ilçedeki 59 okuldan 8 bin ilkokul 4. sınıf öğrencisi yararlanacak.

Karatay Trafik Eğitim Parkı’nda Eğitimler Başladı

Karatay Belediyesi’nin Ulubatlı Hasan Mahallesi’nde inşa ettiği 8 bin 900 metrekarelik alanda yer alan Karatay Trafik Eğitim Parkı, çocuklara hem teorik hem de uygulamalı trafik eğitimi veriyor.

Öğrenciler, Karatay Belediyesi tarafından sağlanan servis araçlarıyla parka getirilerek, uzman eğitmenler ve trafik polisleri eşliğinde trafik kurallarını eğlenceli ve öğretici bir şekilde öğreniyor.

Geleceğin Sürücüleri Karatay’da Yetişiyor

Bu yıl projeden faydalanacak 8 bin öğrenci, akülü araçlar kullanarak, trafik kurallarına uygun durma, park etme, güvenli takip mesafesi ve trafik levhalarının anlamlarını öğreniyor.

Aynı zamanda trafik ışıklarında sürücü ve yaya olarak nasıl davranmaları gerektiği konusunda da bilgi sahibi oluyorlar.

Başkan Hasan Kılca’dan Trafik Eğitiminin Önemi

Hasan Kılca

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, çocuklara verilen trafik eğitiminin, gelecekte daha duyarlı bir toplum oluşturma yolunda önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Kılca, “Trafik kurallarına uyan bireyler, hem kendi güvenliklerini hem de toplumun güvenliğini sağlar. Bu eğitimle, çocuklarımızın bilinçlenmesini ve yarının duyarlı bireyleri olarak yetişmelerini hedefliyoruz” dedi.

Çocuklardan Başkan Hasan Kılca’ya Teşekkür

Trafik eğitimini eğlenceli bir şekilde öğrenen çocuklar, Karatay Trafik Eğitim Parkı ve sunulan eğitimler için Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkür ettiler.