Karatay Belediyesi'nden Alzheimer Günü'ne Özel Program

Karatay Belediyesi, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü'nde Alzheimer hastaları ve yakınları için farkındalık oluşturmak amacıyla Karatay Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi'nde bir program düzenledi.

Karatay Belediyesi'nden Alzheimer Günü'ne Özel Program

Karatay Belediyesi, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü'nde Alzheimer hastaları ve yakınlarına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla bir program düzenledi.

Karatay Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, hastalar ve yakınları bir araya geldi.

Programa, Karatay Belediye Başkan Yardımcısı Osman Ciğer, Türkiye Alzheimer Derneği Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Figen Güney, Konya İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Özgür Karayazılı ve birçok davetli katıldı.

Karatay

Etkinlikte, Alzheimer hastaları ve yakınlarıyla yakından ilgilenen protokol üyeleri, Dünya Alzheimer Günü için özel hazırlanan pastayı hep birlikte kesti.

Karatay Belediye Başkan Yardımcısı Osman Ciğer, Alzheimer hastaları ve hasta yakınlarına sundukları hizmetlerle toplumsal farkındalık yaratmaya çalıştıklarını belirtti. Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi’nin 8 yıldır önemli hizmetler sunduğunu vurgulayan Ciğer, Alzheimer konusuna herkesin daha duyarlı olması gerektiğini ifade etti.

Karatay

Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi’nin Önemi

Türkiye Alzheimer Derneği Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Figen Güney, Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi’nin hem hastalar hem de hasta yakınları için büyük bir fırsat olduğunu belirtti. Merkezin bir kreş gibi hizmet verdiğini söyleyen Güney, uluslararası platformlarda da takdir edilen bu merkezin, hem bakım hem de eğitim hizmetleri sunduğunu vurguladı.

Konya İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Özgür Karayazılı ise Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi’nin kamu ve sivil toplum iş birliğinin en güzel örneklerinden biri olduğunu belirterek Karatay Belediyesi ve projeye katkı sağlayan herkese teşekkür etti.