Karatay Belediyesi'nden engelleri aşan destek

Engellilerin yaşam kalitesini yükseltmek ve sosyal hayata daha aktif katılımlarını sağlamak için bugüne kadar pek çok proje ile çalışma yürüten Karatay Belediyesi, engelli vatandaşlar için temin edilen akülü engelli aracı hediye etti. 

Karatay Belediyesi'nden engelleri aşan destek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Araçların teslimi için Karatay Belediyesi hizmet binası önünde bir program düzenlendi. Programa AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, AK Parti il yönetim kurulu üyeleri, siyasi parti temsilcileri, il ve ilçe protokol mensupları ile engelli vatandaşlar katıldı. 

‘ENGELSİZ BİR KARATAY’ HEDEFİMİZİ BİRLİKTE HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca programda yaptığı konuşmada, Karatay Belediyesi olarak ilçede yaşayan engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmak adına büyük bir sorumluluklarının olduğuna vurgu yaptı. 

Başkan Hasan Kılca; “İlçemizde ‘Engelsiz Karatay’ hedefini benimsedik ve bu bağlamda önemli çalışmalar yürütüyoruz. Bunun için de sadece bugün değil her zaman engelli bireylerimizin yanındayız. İlçemize 8 yıldır hizmet veren Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi, bu misyon ve sorumluluğumuza yönelik önemli bir hizmettir. Bu merkezden faydalanan hastalarımızı evlerinden alarak onların verimli zaman geçirmeleri için hizmet veriyoruz. Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında temelini attığımız ve Türkiye’nin en büyük, Konya’nın ise ilk “Engelsiz Yaşam Merkezi projemizin de inşaatını tamamladık ve bakanlığımıza teslim ettik. Bu merkezimiz de engelli bireylerimizin hayata daha aktif katılabilmelerini, eğitim almalarını ve rehabilite olmalarını sağlayacak. Bugün teslim edeceğimiz akülü engelli araçları da bu vizyonumuzun bir parçasıdır. Engelleri aşarak ‘Engelsiz Bir Karatay’ hedefimizi her birlikte hayata geçireceğiz inşallah” dedi.

BUGÜN, ENGELLİ KARDEŞLERİMİZ İÇİN BİR BAYRAMDIR

Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı, 2002’den bu yana hayata geçen projelerle engellileri artık hayatın her alanında görmeye başladıklarını belirtti. Ahmet Mıhçı şunları kaydetti; “Konya belediyelerimizin tamamı her zaman yanımızda ve bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadılar. Bugün de burada adeta bir bayram var. Bugün onlarca engelli daha hayata katılıyor. Bu sayede engelli kardeşlerimiz hayatlarını daha kolay yaşamaya başlıyor. Emekleri için derneğimize ve Karatay Belediyemize çok teşekkür ediyorum.” 

BU PROJELER TOPLUMSAL FARKINDALIK VE DAYANIŞMA İÇİN ÖNEMLİDİR

2012 yılından bu yana Hollanda’da ve Türkiye’de birçok çalışma yürüttüklerini belirten Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Hidayet Esenkaya; “Engelli bireylerin yaşadıkları sıkıntılar yanlızca onların değil, aynı zamanda hepimizin sorunudur. Bu tür projeler de toplumsal farkındalığı artırmak ve dayanışmayı güçlendirmek için önemli fırsatlardır. Araçların temini ve teslimi konusunda büyük gayret gösteren herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

KARATAY BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR

Akülü araçlarını teslim alan engelli vatandaşlar, kendisini her zaman yanında gören Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkür ettiler.