Karatay Spor Merkezi'nin Kaba İnşaatı Tamamlandı

Karatay Belediyesi'nin en büyük bütçeli yatırımı olan Karatay Spor Merkezi'nin kaba inşaatı tamamlandı. Tesis, Konya'da sporun gelişimine büyük katkı sağlayacak. Detaylar haberimizde.

Karatay Spor Merkezi'nin Kaba İnşaatı Tamamlandı

Karatay Belediyesi tarafından belediye tarihinin en yüksek bütçeli yatırımı olarak hayata geçirilen “Karatay Spor Merkezi”nin yapımı hızla devam ediyor. Kaba inşaatı tamamlanan merkezin inşaat sahasında incelemelerde bulunan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, spora ve gençliğe yatırımın önemine dikkat çekti.

Gençler İçin Büyük Adım

Başkan Hasan Kılca, spor tesislerinin başarıya olan katkısının altını çizerek, “Ülkemiz şu anda yaz olimpiyatlarında temsil ediliyor. Bu başarıların arkasında tesisleşmenin büyük bir payı var. Karatay Belediyesi olarak biz de şehrimiz için bu anlayışla hareket ederek Karatay Spor Merkezi’ni hayata geçiriyoruz,” dedi.

İçersinde Bir Çok Spor Alanı Bulunuyor

Karatay Spor Merkezi, 26 bin metrekarelik bir inşaat alanına sahip. Merkezde; 1000 metrekarelik yarı olimpik yüzme havuzu, profesyonel müsabakalara uygun suni çim saha, tribünlü kapalı spor salonu, okçuluk salonu, salon sporlarına uygun tesisler, idari ofisler, sporcu ve antrenör odaları, toplantı salonu, masa tenisi ve daha birçok farklı spor alanı yer alacak.

Olimpiyatların Yeni Yıldızları Burada Yetişecek

Başkan Kılca, Karatay’ın dört bir yanını yeni nesil spor merkezleriyle donatmaya devam ettiklerini vurgulayarak, “Karatay Spor Merkezi’miz tamamlandığında, gençlerimiz için çok önemli bir tesis olacak. Bu büyük proje, gençlerimizi sporla buluşturacak ve yeni olimpiyat yıldızlarını yetiştirecek. Konyamız, çok kapsamlı bir spor kompleksine sahip olacak. Şimdiden Karatay’ımıza, Konya’mıza ve gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum,” ifadelerini kullandı.