Konya'da Cinayet Davasında İndirimli Ceza: Acılı Aile Tepkili

Konya'da üst kat komşusu Metin Kurum'u demir sopayla dövüp, bıçaklayarak öldüren İbrahim İlbay, haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulanarak 15 yıl hapis cezası aldı. Karara isyan eden acılı eş Gülay Kurum, adalet çağrısında bulundu.

Konya'da Cinayet Davasında İndirimli Ceza: Acılı Aile Tepkili
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya’nın Selçuklu ilçesinde, üst kat komşusu Metin Kurum’u (49) demir sopayla dövüp, ardından bıçaklayarak öldüren İbrahim İlbay (34) hakkında mahkeme kararını açıkladı.

Haksız Tahrik ve İyi Hal İndirimi ile 15 Yıl Hapis Cezası!

Mahkeme, ‘haksız tahrik’ ve ‘iyi hal’ indirimi uygulayarak, müebbet hapis cezasını 15 yıla düşürdü. Bu karar, kurbanın ailesi tarafından büyük tepkiyle karşılandı.

Olay, Temmuz ayında Bosna Hersek Mahallesi'nde bulunan bir sitenin önünde meydana geldi. İddiaya göre, İbrahim İlbay, daha önce ölümle tehdit ettiği üst kat komşusu Metin Kurum'u apartmanın bahçesinde demir sopayla dövüp, ardından bıçaklayarak öldürdü.

Olaydan iki gün önce Kurum ailesi, ölüm tehditleri nedeniyle karakola gidip şikayette bulunmuştu. Olay günü de İlbay, şikayet üzerine karakola çağrıldığında sinirlenip bahçedeki kameriyeyi yıkarak gerginliği tırmandırmıştı.

Mahkeme, sanığın 4.63 promil alkollü olduğunu belirterek, eylemin kim tarafından başlatıldığının net olmadığı gerekçesiyle haksız tahrik ve iyi hal indirimi uyguladı.

Haksız Tahrik ve İyi Hal İndirimi ile 15 Yıl Hapis Cezası!

Bu karara isyan eden Metin Kurum’un eşi Gülay Kurum, “Bize hayatı zindan ettiler. Şimdi ise ödül gibi bir ceza verildi. Adalet istiyorum,” diyerek üzüntüsünü ve tepkisini dile getirdi.

Avukatın İtirazı: Öldürme Önceden Planlanmış

Haksız Tahrik ve İyi Hal İndirimi ile 15 Yıl Hapis Cezası!

Kurum ailesinin avukatı Mevlüt Yıldırım, karara itiraz ederek, olayın planlanmış bir cinayet olduğunu belirtti.

Yıldırım, “Sanık, maktul ve ailesini daha önce tehdit etmiş ve bu tehditler belgelenmiş durumda. Verilen cezada haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulanması hukuka aykırıdır. Bu kararın üst mahkemeye taşınması için gerekli adımları atacağız,” dedi.