Konya'da merakla beklenen yarışmaya başvurular başladı!

'Ulusal İlkokullar Arası Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışması'na başvurular başladı. Akşehir Belediyesi tarafından düznlenecek olan organizasyonun bu yıl 9'uncusu düzenlenecek. Başvurular için son tarih 14 MART

Konya'da merakla beklenen yarışmaya başvurular başladı!

Yarışma, Nasreddin Hoca’nın mirasını yaşatmayı ve ilkokul öğrencilerini tiyatro sanatına teşvik etmeyi amaçlıyor. Yarışmaya katılmak isteyen okullar, başvurularını bağlı bulundukları il/ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerine yapabilecek.

 Ayrıca başvuruların bir örneği Akşehir Belediyesi’ne posta veya e-posta yoluyla iletilecek. Ayrıca yarışma hakkında detaylı bilgi almak isteyenler [email protected] adresinden veya 444 9 153 numaralı hat üzerinden ulaşabilecekler.

Konya'da merakla beklenen yarışmaya başvurular başladı!

BÜYÜK FİNAL AKŞEHİR’DE

14 Mart 2025 tarihine kadar başvuruları alınacak yarışmada, ilçe ve merkez ilçe yarışmaları 14-25 Nisan 2025’te gerçekleşecek. İl birincileri 26 Mayıs 2025’te açıklanacak ve 22-25 Ekim 2025 tarihleri arasında bölge yarışmaları Akşehir’de yapılacak. Türkiye finali ise 26 Ekim 2025’te yine Akşehir’de düzenlenecek.
Öğrenciler, Nasreddin Hoca fıkralarını sahneye taşıyarak hem geleneksel kültürümüzü tanıtacak hem de sahne deneyimi kazanacaklar. Yarışmada dereceye giren öğrencilere toplamda 80.000 TL ödül verilecek.

Konya'da merakla beklenen yarışmaya başvurular başladı!

BAŞKAN DR. A. NURİ KÖKSAL: “NASREDDİN HOCA KÜLTÜREL MİRASIMIZDIR!”

Akşehir Belediye Başkanı Dr. A. Nuri Köksal, yarışma ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Nasreddin Hoca, sadece Akşehir’in değil, tüm Türkiye’nin ve hatta dünyanın ortak değeridir. Onun zekâsı, hoşgörüsü ve nüktedan kişiliği, yüzyıllardır halkımızın hafızasında yer edinmiştir. Bizler de bu yarışma aracılığıyla genç nesillere onun fıkralarını sahneleme fırsatı sunuyor, tiyatro sanatına ilgi duyan öğrencilerimize destek veriyoruz. Akşehir Belediyesi olarak kültürel mirasımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz.”