Konya'da mühimmat fabrikası kuruldu! Tank mermisi üretip dünyaya satışa sunulacak!

Konya'nın yatırımı için büyük bir öneme sahip olan mühimmat fabrikası kurulmuş olup, mermilerini ürettiğinde tüm Dünya'ya satışını yapacak.

Konya'da mühimmat fabrikası kuruldu! Tank mermisi üretip dünyaya satışa sunulacak!

Türkiye savunma sanayi yatırımlarına bir yenisini sanay şehri Konya'da kurmuş olduğu mühimmat fabrikasınıda ekledi.

Bu büyük yatırım sayesinde yüzlerce kişi iş sahibi olacak. Şehrin ve ülkenin ekonomisine büyük katkı sağlayacak. Dünya geneline mühimmat satışı yapacak olan bu fabrika Çekya merkezli Csg Savunma Sanayi Grubu tarafından kuruldu. CSG’nin bu yatırımı, Türkiye’nin askeri kapasitesini artıracağı gibi bölgedeki stratejik önemininde pekiştireceği gözler önüne seriliyor.

Türkiye’nin Çekya Büyükelçisi Egemen Bağış, fabrikanın açılışıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Avrupa’nın en büyük savunma sanayi şirketlerinden Çekya merkezli CSG, Konya’da mühimmat fabrikası kurdu. Buradan tüm dünyaya satış yapılacak,” dedi.

Kurulan fabrikada küçük, orta ve büyük kalibreli mühimmatların üretilecek. Bu mühimmatlar arasında havan topları, roket atar sistemleri ve tank mermileri bulunuyor. Şirket, aynı zamanda teknoloji transferi yaparak Türkiye’nin kendi mühimmat üretim kapasitesini geliştirmesine de yardımcı olacak.