Konya'da Polise Ateş Açıldı: 2 Polis Yaralandı!

Konya'da çalıntı araçtaki şüpheliler polise ateş açtı, 2 polis yaralandı. Şüphelilerin yakalanması için operasyon başlatıldı. Detaylar haberimizde.

Konya'da Polise Ateş Açıldı: 2 Polis Yaralandı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya'nın Selçuklu ilçesinde durdurulan çalıntı bir hafif ticari araçtaki şüpheliler, polis ekiplerine ateş açarak kaçtı.

Saldırıda, bir polis memuru kolundan, bir diğer polis memuru ise bacağından yaralandı. Şüphelilerin yakalanması için geniş çaplı bir operasyon başlatıldı.

Olay, saat 16.00 sıralarında Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Caddesi ile Fırat Caddesi’nin kesiştiği kavşakta meydana geldi. Selçuklu İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme Büro Amirliği’ne bağlı 2 polis memuru, trafikte çalıntı olarak aranan 06 DZ 6051 plakalı hafif ticari aracı takibe aldı. Polislerin 'Dur' ihtarına uymayan şüpheliler kaçmaya başladı. Kavşakta araç durdurulduğunda şüpheliler tabancayla polis ekiplerine ateş açtı.

Polisler Yaralandı, Şüpheliler Kaçtı

Açılan ateşte, bir polis memuru kolundan, diğeri ise bacağından yaralandı. Şüpheliler, aracı bırakarak olay yerinden yaya olarak kaçtı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralı polis memurları B.K. ve S.U. ambulansla Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralı polislerin durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Geniş Çaplı Operasyon Başlatıldı

Kaçan şüphelilerin yakalanması için polis ekipleri tarafından geniş çaplı operasyonlar başlatıldı. Şüphelilerin kaçabileceği muhtemel bölgelerde güvenlik önlemleri artırıldı ve arama çalışmaları sürüyor.

İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut operasyonu bizzat yönetiyor.

Yaralı Polislerin Kimliği Belli Oldu

Hastanede tedavisi devam eden polislerin isimlerinin Soner Ünal ve Baykal Kızaroğlu olduğu öğrenildi.

Polise Ateş Açan Şüphelilerin Kimlikleri Belli Oldu

Konya Emniyeti yaptığı incelemeler sonucunda kaçan zanlıların Özkan C. ve Mustafa S. olduğu, birinin üzerinde siyah tişört diğerinin üzerinde ise iki tarafı baskılı beyaz tişört ve altlarında eşofman bulunduğu tespit edildi. Ekipler şehrin tamamında 2 şüphelilerin yakalanması için çalışma yapıyor.

ŞÜPHELİLER YAKALANDI

Şüphelilerden Mustafa S. ve Özkan C. Suç aleti tabanca ile birlikte yakalandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından emniyete götürüldü.