Konya'yı doya doya gezmek isteyenlere güzel bir fırsat!

Konya'ya gelen yerli ve yabancı turistlerin sadece 100 TL ödeyip, severek tercih ettiği Konya Şehir Turu oldukça ilgi çekici.

Konya'yı doya doya gezmek isteyenlere güzel bir fırsat!

Konya Büyükşehir Belediye'si öncülüğünde hazırlanan bu program gerek turistlerin gerekse konya vatandaşının, tarihi ve eşsiz güzellikleri sunan Konya'yı gezmesi için çok güzel bir seçenek.

Çift katlı, üstü açık otobüs imkanı ile şehir turu yapan şirket, hem ekonomik hem de kapsamlı bir gezi imkânı sunmasıyla turistlerin ilgisini çekiyor. 100 TL gibi çok uygun bir fiyatla Konya'nın tarihi ve kültürel dokusuna yakından tanıklık ediliyor.

Bu program 2024 yılından itibaren düzenli olarak gerçekleştiriliyor. Hafta içi ve hafta sonu olmak üzere günün farklı saatlerinde başlayan turlar, yaklaşık 2 saat sürüyor.

Dolash Konya City Tours işletme ortağı Atahan Akay, "Yaklaşık 40 noktayı tarihsel ve kültürel süreç içinde anlatıyoruz. Yabancı turistlerimiz olduğu zamanlarda Türkçe ve İngilizce olarak iki dilde anlatım yapıyoruz. Bir günde toplamda 6 sefer tur gerçekleştiriyoruz. Turlarımızın 3'ü üstü açık otobüs ile 3 tanesi ise üstü kapalı otobüsümüz ile gerçekleşiyor. Bilet satış noktamız, Mevlana Türbesi önü çarşısında, araç önünde gerçekleştiriyoruz. 2024 yaz sezonu bilet fiyatı, Konya Büyükşehir Belediyemiz tarafından yetişkinler için 100 TL, çocuklar (12 yaş) için 50 TL olarak belirlendi. Tur rotamız Türbe önünden başlayıp, Mevlana Meydanı, Türbeönü Çarşısı önünden saat 10.30, 12.00, 13.30, 15.00, 16.30 ve 18.00'de başlıyor. Turda, Yeni Stadyum, Tropikal Kelebekler Bahçesi, Sille, Akyokuş, Meram Kızlar Kayası gibi 30'dan fazla önemli nokta bulunuyor. Rehber eşliğinde yapılan tur boyunca ziyaretçiler otobüsten inmeden bu yerler hakkında bilgi ediniyor. Yurt içi ve yurt dışından gelen misafirlerimiz için oldukça tatmin edici bir tur gerçekleştiriyoruz. Konya Büyükşehir Belediyesi ve Dolash Turizm'den satış organizasyonuyla şehrin tanıtımı yapılmak üzere bu turları gerçekleştiriyoruz. Yurt içi ve yurt dışından gelen misafirlerimiz, turumuz ile şehri tanıyıp ziyaret etmek istedikleri noktaları belirliyor ve daha sonra o noktaları kendi imkânlarıyla geziyor. Amacımız karlılık değil, tamamen şehrin tanıtımıdır. Çift katlı otobüslerimiz ve rehberlerimiz eşliğinde Konya’yı doya doya gezebilirsiniz" dedi.