NEÜ, Fizyolojik Kalp Pili Eğitimine Ev Sahipliği Yaptı
Libya ve İran'dan gelen 8 doktor, fizyolojik kalp pili implantasyonu tekniğini öğrenmek için Necmettin Erbakan Üniversitesi Hastanesi'nde eğitim aldı. NEÜ, bölgede bu alanda ilk uluslararası eğitimi düzenleyen merkez oldu.
Libya ve İran’dan gelen 8 doktor, Türkiye’nin sayılı merkezlerinde uygulanan ‘fizyolojik kalp pili implantasyonu’ tekniğini öğrenmek üzere Konya’da Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde eğitim aldı.
Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Enes Elvin Gül ve Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Lütfü Sertdemir tarafından düzenlenen 2 günlük yoğun eğitim programına katılan doktorlara, fizyolojik kalp pili implantasyonu teknikleri öğretildi. Eğitimi başarıyla tamamlayan doktorlara katılım belgeleri; NEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci, Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Abdullah İçli ve Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hakan Akıllı tarafından takdim edildi.
Türkiye’nin Sayılı Merkezlerinden Biri
Eğitimle ilgili bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Enes Elvin Gül, şu ifadeleri kullandı:
“Kalp fonksiyonlarının bozulmasını engellemek için özellikli kalp pili takılıyor. Geleneksel kalp pillerinde zamanla kalp fonksiyonları bozulurken, bu teknikle hastaların kalp fonksiyonları korunuyor. Türkiye’de bu işlemi gerçekleştiren sayılı merkezlerden biriyiz ve bölgemizde uluslararası eğitimi ilk kez biz düzenlemiş olduk.”