Orman yangınlarıyla mücadele sürüyor! İşte son gelişmeler...

Türkiye, orman yangınlarıyla büyük bir mücadele içinde. Son dönemdeki aşırı sıcaklar ve kuraklık, birçok ilde yangınların başlamasına neden oldu. Ekipler, bu yangınları kontrol altına almak için yoğun çaba sarf ediyor. İşte yangınlarla ilgili son durum...

Orman yangınlarıyla mücadele sürüyor! İşte son gelişmeler...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Bolu ve Karabük gibi bölgelerde devam eden yangınlara hem havadan hem de karadan müdahale ediliyor. Bölgede itfaiye, orman yangınıyla mücadele ekipleri ve hava desteği sağlayan uçak ve helikopterler görev alıyor.

İzmir'de meydana gelen yangın, yerleşim alanlarına sıçrayarak hasara yol açtı. Birçok ev, iş yeri ve hayvan barınağı zarar gördü, bazı mahalleler tahliye edildi.

Bolu ve Karabük'te ise ormanlık bölgelerdeki yangınlar, ekiplerin yoğun çabalarıyla söndürülmeye çalışılıyor. Bu illerde de çok sayıda araç ve personel görevlendirildi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 69 yangının kontrol altına alındığını, ancak 6 yangının hala aktif olduğunu açıkladı. Bakan Yumaklı, yangınların söndürülmesi için büyük bir mücadele verildiğini ve vatandaşların dikkatli olmalarını istedi.