Selçuk Üniversitesinde, deprem bölgelerinde görev alan hemşirelere eğitim verildi
Selçuk Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Sevil Özkan tarafından hazırlanan ve TÜBİTAK destekli 'Simülasyon Eğitimi ile Çocuk Hemşireliğinde Depremde Çocuk Hastaya Yaklaşım: Sıvı Elektrolit Dengesinin Sağlanması' adlı projenin eğitimi, Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Etkinlik kapsamında Selçuk Ecza Deposu Simülasyonla Eğitim Merkezinde verildi.
Türkiye’nin deprem bölgesinde yer aldığını vurgulayan Selçuk Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Sevil Özkan, “Deprem anında kanama ve travma gibi nedenlerle vücudumuzdaki suyun yer değişimi ya da kaybı söz konusu olabiliyor. Çocuklar, su kaybına daha yoğun bir şekilde maruz kalıyor. Bu sebeple hayati tehlike oluşabiliyor. ‘Simülasyon Eğitimi ile Çocuk Hemşireliğinde Depremde Çocuk Hastaya Yaklaşım: Sıvı Elektrolit Dengesinin Sağlanması’ adlı projemiz ile hemşirelerimize, çocuklara yönelik bir farkındalık ve mesleki beceri kazandırmayı planlıyoruz. Hem sahada hem de sahra hastanelerinde bu bilgi ve becerilere sahip hemşirelerin yetişmesini planlıyoruz.” dedi.
2 gün sürecek eğitime 13 farklı üniversiteden 16 yüksek lisans öğrencisi katılıyor. Hemşirelik Bölümünde yüksek lisans yapan ve aynı zamanda kliniklerde çalışan hemşirelere 5 farklı üniversiteden hemşirelik ve tıp alanında uzman hekim ve hemşire akademisyenler tarafından hem teorik hem de uygulamalı eğitimler verilecek.