Seydişehir'de Acil Durum ve Afet Eğitimi Gerçekleştirildi

Seydişehir'de düzenlenen Acil Durum ve Afet Müdahale Eğitimi kapsamında, yangın, trafik kazaları ve arama kurtarma gibi konularda personellere teorik ve uygulamalı eğitimler verildi.

Seydişehir'de Acil Durum ve Afet Eğitimi Gerçekleştirildi

Seydişehir Kaymakamlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Seydişehir Belediyesi’nin iş birliğiyle düzenlenen Acil Durum ve Afet Müdahale Eğitimi tamamlandı.

Eğitim programı kapsamında, Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı eğitmenler tarafından, kentsel arama kurtarma temel eğitimi verildi.

Eğitime Milli Eğitim Bakanlığı, Seydişehir Belediyesi personeli ve itfaiye ekipleri katıldı.

Eğitimler, Seydişehir Kuğulu Tabiat Parkı’nda gerçekleştirildi ve Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu eğitimleri yakından takip etti.

Başkan Ustaoğlu, ilçede görev yapan personelin bu tür eğitimlerle daha donanımlı hale getirilmesini hedeflediklerini belirterek, desteklerinden dolayı Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve itfaiye ekiplerine teşekkür etti.

Bir hafta süren eğitimde katılımcılara yangın müdahalesi, trafik kazalarına müdahale, kimyasal ve biyolojik olaylara müdahale, enkaz altı arama kurtarma gibi birçok konuda teorik ve uygulamalı eğitim verildi.