Sille Tabiat Okulu'nda Yeni Eğitim Dönemi Başladı

Selçuklu Belediyesi'nin Sille Tabiat Okulu'nda yeni eğitim dönemi başladı. 2.940 öğrenci doğa ve çevreyle iç içe bir öğrenme süreci geçirirken, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, bu eğitim ortamının çocukların gelişimine büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Sille Tabiat Okulu'nda Yeni Eğitim Dönemi Başladı

Selçuklu Belediyesi’nin doğa ile iç içe bir öğrenme ortamı sunan Sille Tabiat Okulu, yeni eğitim dönemine başladı.

Ahmet Pekyatırmacı

Eğitim çağındaki çocukları doğayla buluşturmayı hedefleyen okul, bu yıl da Selçuklu Sanat, Eğitim, Teknoloji ve Atölye Programları (SETAP) bünyesinde etkinliklerine devam ediyor.

Sille Baraj Parkı içinde yer alan okulda, ilkokul 2. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik doğa yürüyüşü, müzik, boyama, arkeolojik kazı gibi birçok eğitici ve eğlenceli etkinlik düzenleniyor.

Öğrenciler, doğada yaşam becerilerinin yanı sıra tarımsal ve sanatsal birçok faaliyeti uygulamalı olarak öğreniyor.

Atölyelerle Dolu Bir Eğitim

Sille Tabiat Okulu’nda Zanaat, Ekoloji, Bilim, Doğa Sporları, Ritim, Sanat, Organik Gıda, Gökbilim Gözlem, Arkeolojik Kazı, Tarım ve Ziraat, Çini, Ahşap, Bitki ve Tohum, Masal, Yaşam Becerisi, Geleneksel Konya Çocuk Oyunları ve Satranç gibi çeşitli atölyeler yer alıyor.

Bu atölyelerde öğrenciler, hem fiziksel hem de zihinsel gelişimlerine katkı sağlayacak etkinliklere katılıyorlar.

Bu dönem boyunca 2 bin 940 öğrenci sabah ve öğleden sonra grupları halinde eğitim alacak. Eğitimin ilk haftasında öğrenciler, doğa yürüyüşleri, ekim alanlarından hasat toplama ve turşu yapımı gibi etkinliklerle tanıştı.

Başkan Pekyatırmacı’dan Doğaya Duyarlı Eğitim Vurgusu

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, fiziki eğitim yatırımlarının yanı sıra ilçede hayata geçirilen örnek eğitim programlarının önemine dikkat çekti.

Başkan Pekyatırmacı, “Sille Tabiat Okulu, çocuklarımızı doğa ile buluşturan güzel bir eğitim ortamı sunuyor. Buradaki etkinlikler sayesinde çocuklarımızın çevreye duyarlı bireyler olarak yetişmesine katkı sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Pekyatırmacı, eğitimde özveriyle çalışan eğitmenlere teşekkür ederken, tüm öğrencilere başarılı ve verimli bir eğitim dönemi diledi.