Tüm Konya'yı ilgilendiriyor! Elektrik faturalarından artık bu ücret alınmayacak

Elektrik faturalarıyla ilgili milyonlarca aboneyi yakından ilgilendiren kritik bir düzenleme yarından itibaren yürürlüğe giriyor. Yapılan değişiklikle, faturalardan belirli bir ücret kaldırılacak ve tüketiciler bu konuda rahatlayacak. Tüm detaylar...

Tüm Konya'yı ilgilendiriyor! Elektrik faturalarından artık bu ücret alınmayacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Sabah gazetesine yaptığı açıklamada, Eylül ayında elektriğe zam yapılmayacağını bildirdi.

Bu karar, geçtiğimiz perşembe günü gerçekleştirilen kurul toplantısında alındı ve tüketicilere önemli bir nefes aldıracak. Böylece, 100 kilovatsaat (kWh) elektrik tüketimi olan bir ev abonesinin faturası 207,23 TL olarak kalmaya devam edecek.

Pandemi ve Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle dünya genelinde enerji fiyatları hızla yükselirken, Türkiye’deki sübvansiyonlar sayesinde tüketiciler daha düşük fatura ödemeye devam ediyor.

Mevcut desteklerle, 1000 liralık bir elektrik faturasının 600 liralık kısmı devlet tarafından karşılanıyor. Aynı şekilde, doğalgaz faturalarında ise 1000 liralık bir fatura için 700 lirası devlet tarafından ödeniyor. 2023 yılı itibarıyla bu desteklerin toplamı 280 milyar lirayı aşmış durumda ve 2024’te bu rakamın 584 milyar liraya ulaşması öngörülüyor.

Enerji desteği, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla 3 milyon 721 bin haneye ulaştırılıyor. İhtiyaç sahibi aileler, 75 kWh ile 150 kWh arasında değişen elektrik tüketim desteği alıyor. Bu yıl toplamda 10 milyar TL’yi aşan bir destek sağlanması bekleniyor.

Ayrıca, ihtiyaç sahibi hanelerden alınan güvence bedelleriyle ilgili de önemli bir düzenleme yapıldı. Artık faturalarını düzenli ödeyen abonelerden bu bedel alınmayacak. Unutulmuş ve iade edilmeyen güvence bedelleri ise hak sahiplerine geri ödenecek.