Erdoğan'dan asgari ücret ve ihracat açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ortak Paylaşım Forumu'nda yaptığı konuşmada, 2024 yılı asgari ücretini, 2023 yılı ihracat rekorunu ve Türkiye'nin ekonomik hedeflerini değerlendirdi.

Erdoğan'dan asgari ücret ve ihracat açıklaması

 

Erdoğan, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ile işbirliği içinde yürütülen asgari ücret müzakerelerinin rasyonel bir çerçevede sonuçlandığını belirterek, yüzde 49 artışla 17 bin 2 lira olarak belirlenen 2024 yılı asgari ücretinin çalışanlar ve işverenler için hayırlı olmasını diledi. Erdoğan, 2022 yılında asgari ücretten gelir ve damga vergilerini kaldırdıklarını, sigortalı başına verilen prim desteğini 500 liradan 700 liraya çıkardıklarını hatırlatarak, “Elbette aslolan pastayı büyütmektir. Bizim amacımız da zaten budur. Türkiye ekonomisi büyüdükçe ortaya çıkacak katma değerden işçisi, işvereni, emeklisi, memuru, çiftçisi, esnafıyla 85 milyonun tamamı istifade edecektir.” dedi.

Erdoğan, ayrıca, 2023 yılında 256 milyar dolara ulaşarak rekor kıran ihracatın önemine değinerek, TİSK üyelerine teşekkür etti. Erdoğan, “Bölgemizde yaşanan sıcak çatışmalara, krizlere ve küresel ekonomideki artan belirsizliğe rağmen ihracatta kırdığımız bu tarihi rekoru çok kıymetli görüyoruz. Sizlerin de desteği ile Türkiye yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla kaliteli büyüme hedefine emin adımlarla ilerliyor.” ifadelerini kullandı.

 Erdoğan, konuşmasının sonunda, Türkiye’nin küresel riskleri başarıyla yönetecek ve hedefleri doğrultusunda ilerleyecek kapasiteye sahip olduğunu vurgulayarak, “İnşallah işçi-işveren ve kamu olarak hep beraber omuz omuza verecek ülkemizi güçlendirme mücadelemizi mutlaka zafere ulaştıracağız.” diye konuştu.