'Kahramanlar' Operasyonu: 9 ilde 88 BTÖ Mensubu Yakalandı

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, Bitlis merkezli 9 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen 'Kahramanlar' Operasyonları'nda 88 BTÖ Mensubu şüpheli şahsın yakalandığını açıkladı.

'Kahramanlar' Operasyonu: 9 ilde 88 BTÖ Mensubu Yakalandı

 

Bitlis Valiliğimiz ve Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığımızın koordinesinde, Bitlis İl Jandarma Komutanlığı, Bitlis İl Emniyet Müdürlüğü ve MİT Başkanlığı tarafından Bitlis merkezli Van, Siirt, İstanbul, Mersin, Muğla, Adana, Mardin ve Düzce olmak üzere toplam 1️13 adrese yönelik yapılan Kahramanlar operasyonlarında 8️8 şüpheli şahıs yakalandı.

Bu şahısların, Bölücü Terör Örgütüne üye oldukları, BTÖ’ye yardım ve yataklık ettikleri, Terörizme finansman sağladıkları tespit edildi.

Yapılan Operasyonlarda; 5 adet AK 47 tüfeği, 7 adet ruhsatsız tabanca, 18 adet ruhsatsız av tüfeği, Çok sayıda örgütsel yayın ele geçirilmiştir.

Operasyonu koordine eden Bitlis Valimizi, Bitlis Cumhuriyet Başsavcımızı, Operasyonu gerçekleştiren, Bitlis İl Jandarma Komutanlığımızdaki Jandarmamızı, Bitlis İl Emniyet Müdürlüğümüzdeki Polisimizi ve MİT Başkanlığı Operasyon Ekibimizi yürekten tebrik ediyorum. Allah ayaklarınıza taş değdirmesin. Milletimiz sizinle iftihar ediyorum.

Yılın 365 günü, 4 mevsim, 12 ay, gece gündüz demeden operasyonlar düzenliyoruz. Terörle mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edecek.